Μπορεί εν τέλει η ομάδα του, ο Έσπερος Λαμίας, να ηττήθηκε από τον σαφώς πιο δυναμικό τόσο ως ρόστερ όσο και ως επίπεδο κατηγορίας Πανερυθραϊκό της Α2 Ανδρών, αλλά ο Stefan Djordjevic, που κατά το φετινό καλοκαίρι επέστρεψε και πάλι στη χώρα μας προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες της αρμάδας από την Φθιώτιδα στον κόσμο της Β Εθνικής, ήταν χάρμα ιδέσθαι κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει στους οικοδεσπότες μια μεγάλη νίκη αλλά και μια πολύ σημαντική πρόκριση στην 2η αγωνιστική της Β Φάσης του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1989 στο Krusevac της κεντρικής Σερβίας ήταν ασταμάτητος στην αποψινή συνάντηση με την αρμάδα από τη Νέα Ερυθραία καθότι πρόλαβε να μετρήσει 28 πόντους (3-8 δίποντα, 3-4 τρίποντα, 13-14 βολές), 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ αλλά και 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 32 λεπτά συμμετοχής -όντας την ίδια στιγμή πρώτος σε κάθε στατιστική κατηγορία που αναφέρθηκε πλην των ασίστ σε όλο το γήπεδο!

Μάλιστα, και αναφορικά με την παρουσία του στην Ελλάδα, ο Σέρβος “ψηλός” (2.05) κατόρθωσε επίσης να πετύχει και εν Ελλάδι career high αφενός στα εύστοχα τρίποντά του με τα 3 που πέτυχε κόντρα στον Πανερυθραϊκό απόψε και αφετέρου στις απόπειρες μετά και τις 4 προσπάθειές του. Συγκεκριμένα δε, μέχρι στιγμής είχε σκοράρει μόλις 6 τρίποντα στο διάβα του και από ένα μάξιμουμ σε κάθε ματς, ενώ τα επιχειρούμενα σουτ του δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 2.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι 28 πόντοι που πέτυχε κόντρα στον οργανισμό της πρωτεύουσας είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοσή του στη χώρα μας μετά τους 30 που είχε πετύχει τον Μάρτιο του 2019 κόντρα στον Διαγόρα για λογαριασμό τότε του Χαρίλαου Τρικούπη. Συνολικά, αυτή ήταν η 27η φορά που μετράει πάνω από 20 πόντους σε έναν αγώνα, ενώ την ίδια στιγμή ισοφάρισε και την δεύτερη καλύτερή του επίδοση αναφορικά με τα ριμπάουντ με τα 12 που μάζεψε απόψε.

 

Αναλυτικά οι περισσότεροι πόντοι του στην Ελλάδα:

  1. 30 πόντοι με Διαγόρα – 2018/2019
  2. 28 πόντοι με Πανερυθραϊκό – 2022/2023
  3. 27 πόντοι με Ψυχικό, Λάρισα, Αγρίνιο και Απόλλωνα Πάτρας
  4. 26 με Ψυχικό και Λάρισα
  5. 25 με Δούκα, Χολαργό και Ψυχικό

 

Αναλυτικά τα περισσότερα ριμπάουντ του στην Ελλάδα:

  1. 14 ριμπάουντ με Πευκοχώρι – 2018/2019
  2. 12 ριμπάουντ με Μαρούσι, ΓΣΕ και Πανερυθραϊκό
  3. 11 ριμπάουντ με Ψυχικό, Εθνικό, Παπάγου, Αρκαδικό, Διαγόρα και Αμύντα
  4. 10 ριμπάουντ με Δούκα, Τρίτωνα και Καρδίτσα