Ο Χαρίλαος Τρικούπης κατάφερε να πάρει μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Πανερυθραϊκό και με μία πολύ πειστική εμφάνιση, με συνέπεια να πάρει βαθιά ανάσα στην κούρσα της παραμονής. Το συγκρότημα του Μούτσιου είχε σε μεγάλη ημέρα εκτελεστικά τον Νίκο Χουχούμη, ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους, ωστόσο ακόμη μία πολύ μεστή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο TJ Washington, που αναστάτωσε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα του συνόλου του Δημήτρη Χουχουλή.

Για την ακρίβεια ο Αμερικανός άσος ήταν κομβικός σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, καθότι συνέβαλε τα μέγιστα στο σκοράρισμα με 14 πόντους 4/12 σουτ, ενώ μάζεψε επτά ριμπάουντ και όπως συνήθως έδωσε σωρεία λύσεων στο δημιουργικό κομμάτι με έξι τελικές πάσες. Ακόμη έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε μόλις δύο λάθη, ένα νούμερο που είναι μικρό για τον αριθμό των κατοχών που διαχειρίστηκε και τον πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής που έμεινε στο παρκέ (έπαιξε 36 λεπτά σε ένα υψηλών απαιτήσεων ματς). Αυτή η πολύπλευρη συνεισφορά του αποτυπώθηκε και από το γεγονός ότι συγκέντρωσε 18 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να είναι ο κορυφαίος παίκτης της κομβικής επικράτησης της ομάδας του.

Μάλιστα ο άλλοτε άσος της κυπριακής Πάφου πιάνει γενικότερα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και στα έξι παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τους Μεσολογγίτες, όντας σχεδόν μονίμως ένας από τους διακριθέντες τους. Άλλωστε αυτός ο ισχυρισμός αποδεικνύεται περίτρανα και από τα στατιστικά του, διότι μετρά 12,8 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ , ενώ υποπίπτει και σε τέσσερα σφάλματα ανά παιχνίδι, ένα νούμερο που ναι μεν μπορεί να βελτιωθεί, ωστόσο έχει ήδη περιοριστεί στα τελευταία παιχνίδια που έχει λάβει μέρος με τον οργανισμό της Αιτωλοακαρνανίας.

Αναμφίβολα το μεγάλο ατού του Washington είναι η έφεσή του στις τελικές πάσες, κάτι το οποίο είχε δείξει και στην προπέρσινη παρουσία του στην Κύπρο, όταν και αναδείχθηκε πρώτος σε ασίστ στο Κυπριακό Πρωτάθλημα. Μάλιστα οι πολλές ασίστ που δίνει ανά παιχνίδι, έχουν τονώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την δημιουργία των Μεσολογγιτών, οι οποίοι αποτελούν μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος σε αυτόν τον τομέα. Ακόμη αξίζει να τονίσουμε ότι ο ποιοτικός άσος είναι πολύ συνεπής και στα εκτελεστικά του καθήκοντα, όπως φαίνεται και από τους 12,8 πόντους που σημειώνει ανά παιχνίδι, την στιγμή που σουτάρει με αρκούντως ικανοποιητικά ποσοστά (52,5% στο δίποντο και 37,1% στο τρίποντο). Τέλος το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η άφιξη του Washington στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας έχει δώσει στοιχεία που έλειπαν από τους Μεσολογγίτες και τους κάνουν πιο απειλητικούς στο μπροστά μέρος του παρκέ, κάτι που ενδέχεται να παίξει ρόλο στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την σωτηρία.