Η Ελευθερούπολη χθες κατάφερε να επικρατήσει επί του Πανερυθραϊκού, με συνέπεια να παραμείνει ζωντανή στην μάχη της διεκδίκησης της τετράδας. Το σύνολο του Κυριάκου Παπαδόπουλου είχε για ακόμη μία φορά αρκετούς διακριθέντες, ωστόσο ο παίκτης που βρέθηκε για ακόμη μία φορά στην ζώνη του λυκόφωτος ήταν ο Αμερικανός SG Tyre Gathright. Για του λόγου το αληθές ο άλλοτε άσος του Ηρακλή αναστάτωσε σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του συνόλου του Δημήτρη Χουχουλή, ένας ισχυρισμός ο οποίος αποδεικνύεται και από τους εξαιρετικούς αριθμούς του.

Για του λόγου το αληθές ο 27χρονος περιφερειακός αναδείχθηκε ο πρώτος σκόρερ της εν λόγω αναμέτρησης με 23 πόντους και πολύ ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας (7/16 σουτ| 1/4 τρίποντα). Παρά το γεγονός ότι ο Gathright αποτελεί κυρίως έναν παίκτη με τεράστια έφεση στον τομέα του σκοραρίσματος, έδωσε πολύτιμες λύσεις και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού, αφού “κατέβασε” πέντε ριμπάουντ, έδωσε τέσσερις ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ σε συσκευασία μόλις δύο σφαλμάτων. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο δεύτερος πολυτιμότερος παίκτης αυτού του παιχνιδιού μαζί με τον Σταύρο Τουτζιαράκη.

Βέβαια η συνεισφορά του πολύ ποιοτικού SG στην καινούργια του ομάδα δεν περιορίζεται μόνο στο ματς με τον Πανερυθραϊκό, αφού και στα άλλα δύο παιχνίδια που έχει δώσει με τους Καβαλιώτες η εικόνα του ήταν το ίδιο ενθαρρυντική. Για την ακρίβεια ο Gathright στων υψηλών απαιτήσεων ντεμπούτο του με το Ψυχικό σημείωσε 15 πόντους (6/13 σουτ), μοίρασε ασίστ, μάζεψε τρία “σκουπίδια” και έκανε ένα κλέψιμο, την στιγμή που η εμφάνισή του στο έτερο ντέρμπι με τον Τρίτωνα ήταν ακόμη καλύτερη με 19 πόντους (7/13 σουτ), τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ και δύο σφάλματα.

Οι μέσοι όροι του σε αυτά τα παιχνίδια που έχει δώσει είναι τρομεροί, αφού σημειώνει 19 πόντους, μοιράζει τρεις ασίστ, μαζεύει 3,7 ριμπάουντ και κάνει μόλις 1,3 λάθη. Τα εκπληκτικά νούμερά του απέναντι σε αντιπάλους τους “πρώτου ραφιού” της Elite League είναι ενδεικτικά της γρήγορης προσαρμοστικότητας που έχει επιδείξει στην νέα του ομάδα και μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι μέχρι στιγμής δικαιώνει τους ανθρώπους της Ελευθερούπολης για την επιλογή να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ως αντικαταστάτη του επίσης ικανότατου PG Jonathan Hadson.

Ακόμη ένα στοιχείο που χρήζει ανάλυσης είναι οι περισσότερες ευθύνες που έχει αναλάβει στον ΓΣΕ σε αντίθεση με τον Ηρακλή, κάτι που μεταφράζεται και στους αυξημένους μέσους όρους του. Βέβαια οι αγώνες που έχει λάβει μέρος με την Ελευθερούπολη είναι πολύ λίγοι σε σχέση με αυτούς που είχε συμμετάσχει με τον Γηραιό, για να μπορούμε να κρίνουμε με σιγουριά το αν ο ρόλος του στους Καβαλιώτες είναι τόσο αναβαθμισμένος. Πάντως το δεδομένο είναι ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος περιμένει πολλά από αυτόν στην τελική ευθεία της σεζόν, που θα κρίνει τα πάντα για την επίτευξη ή μη των στόχων του οργανισμού της Ανατολικής Μακεδονίας.

Gathright με Ελευθερούπολη: 19 πόντοι, 3,7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1,3 λάθη, 47,6% στα σουτ (τρία παιχνίδια)

Gathright με Ηρακλή: 14,8 πόντοι, 2,4 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 1,7 λάθη, 44,1% στα σουτ (23 παιχνίδια)

Photo Credit: Τsoutsas Laskaris