Επιπλέον ανακοινώθηκε και η συνεργασία με κανάλια της περιφέρειας με στόχο την προώθηση και την αναβάθμιση της Elite League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη  Λιόλιου για την Elite League:

“Χαίρομαι που είμαι ανάμεσά σας και που σας βλέπω όλους εδώ. Παίκτες, παράγοντες, προπονητές, όλους. Η Elite League είναι η πραγματικά κορυφαία κατηγορία στην Ελλάδα. Είναι μια κατηγορία που είναι η κορυφή της πυραμίδας μας και παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ. Σε κανέναν δεν άρεσε το όνομα Α2. Ψάχναμε ελληνικό όνομα αλλά η λέξη Elite σημαίνει κορυφή. Και η Α2 έτσι αντιμετωπίζεται από εμάς, έχει δική της προσωπικότητα. Είμαστε υπέρ των Ελλήνων παικτών. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στην επόμενο μέρα των ομάδων. Θέλουμε να τις “αναγκάσουμε” να βάλουν Έλληνες και νέους παίκτες. Δεν μας τιμούσε ο μέσος όρος των προηγούμενων ετών. Η πραγματικότητα είναι πως δεν εξελίσσονται οι Έλληνες παίκτες. Και φταίμε όλοι για αυτό. Η Elite League έχει δώσει κίνητρο προς πάσα κατεύθυνση. Και οι ομάδες θα βάλουν τους νέους να παίξουν ελέω των ξένων.

Δώσαμε οικονομικά κίνητρα στις ομάδες και μπορούν να έχουν με τους ξένους έσοδα ή λιγότερα έξοδα. Ο στόχος μας είναι να γίνει αυτό και στις άλλες κατηγορίες. Τα κίνητρα δηλαδή και οι κατευθύνσεις. Κάποια πράγματα έχουν προχωρήσει και για την προβολή της. Κάνουμε φέτος ένα επόμενο βήμα και συνεργαζόμαστε με περιφερικά κανάλια γιατί η Elite League απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα. Κλειδί η συνεργασία με το Ερρίκος Ντυνάν. Μας αγκάλιασε και με την Εθνική και με την Elite League. Θέλουμε το πρωτάθλημα να είναι πλήρως ανταγωνιστικό και είμαστε εδώ για κάθε πρόβλημα.

Για την χρηματοδότηση από τους φόρους του στοιχήματος: Θέλουμε να βοηθηθούν οι ομάδες και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα κάνουμε προσπάθειες να βοηθηθούν όλοι.

Για την δημόσια τηλεόραση: Θα συνεχιστούν κανονικά οι σχέσεις μας. Χαιρόμαστε πολύ για τη συνεργασία μας όμως και με τα τοπικά κανάλια. Η ΕΡΤ είναι ο επίσημος εκφραστής που βάζει το μπάσκετ σε όλα τα σπίτια. Φέτος θα μας χρηματοδοτεί για τις μεταδόσεις. Πρέπει να έχει αυτήν την αντιμετώπιση και με το πρωτάθλημα της Elite League. Και πρέπει να κουβεντιάσουμε και με την ΕΡΤ και με τη Basket League για αυτό. Εύχομαι μια ήρεμη και υγιή χρονιά. Αυτή είναι απλά μια ευχή. Όλα τα άλλα είναι στο χέρι μας να τα φτιάξουμε. Του χρόνου θα πάμε στο επόμενο βήμα και θα εξελίσσουμε τη λίγκα συνέχεια αν το θέλουμε όλοι. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε το όραμα. Για να πας μπροστά θέλει ενότητα.