Τις πρώτες του δηλώσεις από την ημέρα που πάτησε στη χώρα μας και τη Βοιωτία για πρώτη φορά έκανε το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα του Ερμή Σχηματαρίου, ο Jacob Wiley. 

Ο πρώτος διαχρονικά Αμερικανός παίκτης στην ιστορία των νεοφώτιστων στα σαλόνια της Α2 Ανδρών τόνισε τόσο την οικογενειακού κλίματος υποδοχή του από τους ανθρώπους του συλλόγου και τους συμπαίκτες του όσο και τους στόχους του εν όψει της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το αν έχει πίεση που αποτελεί τον πρώτο Αμερικανό μας: «Υπάρχει κάποια πίεση, αλλά δεν το βλέπω με αυτόν τον τρόπο. Αγαπάω το μπάσκετ, μου αρέσει να παίζω και μου είναι εύκολο να μην το αντιμετωπίζω σαν πίεση».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις στο Σχηματάρι συγκριτικά με το Τέξας: «Είναι πολύ διαφορετικά. Στο Τέξας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, πρέπει να οδηγάς για να πας οπουδήποτε, ενώ εδώ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και παντού σε ξέρουν».

Για την υποδοχή του από τους νέους συμπαίκτες του: «Με υποδέχθηκαν πολύ ένθερμα, σαν οικογένεια. Μου μιλούσαν, επικοινωνούσαν μαζί μου και με έκαναν να αισθανθώ πολύ ωραία».

Για τον Νίκο Οικονόμου: «Με εξέπληξε χθες (σ.σ στην πρώτη του προπόνηση) με όσα έμαθα για την καριέρα του. Είναι ένας προπονητής που έχει παίξει μπάσκετ στο παρελθόν και μου αρέσει πολύ αυτό, επειδή είναι πιο σχετικός με το άθλημα».

Για το ανακαινισμένο γήπεδο: «Μπορώ να καταλάβω πως είναι καινούριο. Έχει εξαιρετική αίσθηση».

Για τους στόχους του με την ομάδα: «Στόχος μου είναι μόνο η νίκη. Ξέρω πως η ομάδα είναι καινούρια στην κατηγορία, οπότε δεν ξέρω πως ακριβώς είναι το επίπεδο στο πρωτάθλημα, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».