Ο Βασίλης Σταυρακούκας πραγματοποίησε μία ονειρική χρονιά με το Παγκράτι καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ της Α2 (534 πόντοι συνολικά) με 17,8 πόντους μέσο όρο, μαζεύοντας παράλληλα 6,5 ριμπάουντ και μοιράζοντας παράλληλα 3,2 ασίστ. Ο 21χρονος combo guard πέρα από την ικανότητα του στο σκοράρισμα έδειξε αρετές και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, με συνέπεια να κληθεί στην Εθνική 3on3 U23, στην οποία πάλι ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του.

Η πορεία του τη φετινή σεζόν δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη κι ήδη πολλές ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον του για την περίπτωσή του και μάλιστα ανάμεσα σε αυτές είναι κι ένας σύλλογος, ο οποίος αγωνίζεται στην Α1. Το ενδιαφέρον του εν λόγω συλλόγου είναι πολύ ουσιαστικό, ενώ του ζητήθηκε να τηρήσει στάση αναμονής μέχρι να του γνωστοποιήσει το πλάνο του γι’ αυτόν. Έτσι ο ταλαντούχος γκαρντ έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην Μπάσκετ Λιγκ έπειτα από την σεζόν 2018-19 όταν και φορούσε την φανέλα του Περιστερίου.

Βέβαια στην μάχη της υπογραφής του έχουν μπει δυναμικά και πάρα πολλές ομάδες της Α2, που θέλουν να του δώσουν ηγετικό ρόλο ενόψει της νέας χρονιάς, καθότι έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιοδήποτε σύνολο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Το μεταγραφικό καλοκαίρι είναι ήδη πολύ καυτό για τον άλλοτε άσο του Κοροίβου Αμαλιάδας, με τις εξελίξεις να αναμένονται σε λίγες μέρες. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σταυρακούκας είχε υποχρεώσεις με την Εθνική 3on3 U23, οπότε δεν ήταν εύκολο να προκύψει κάτι αναφορικά με το μέλλον του.