Λίγοι παίκτες ανεξαρτήτως σπορ, κατηγορίας και ανταγωνισμού έχουν καταφέρει ηδη από τα πρώτα τους παιχνίδια με τη νέα τους ομάδα να γίνουν σύνθημα στα χείλη οπαδών και συμπαικτων -με τον Ζάιον Γκρίφιν του ΑΣ Παπάγου να κατορθώνει με την τρομερή του παρουσία κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου να γίνει ένας εξ αυτών των ελαχίστων αθλητών που είχαν τέτοια τύχη στην καριέρα τους.

Για την ακρίβεια, αν και η παραδοσιακή στατιστική υπηρεσία των 18 πόντων (το 22% δηλαδή των συνολικών πόντων 5ης ομάδας του) με 5-7 δίποντα και 2-3 τρίποντα, των 5 ριμπάουντ (όλα αμυντικά) αλλά και των 2 μπλοκ (από τα 3 της ομάδας του) μιλάει από μόνη της για τη μεγάλη του εμφάνιση, όπως άλλωστε και οι 19 βαθμοί που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης (δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω μόνο από τον συμπαίκτη του Γιάννη Καρακώστα αλλά και τον αντίπαλο Τζέρεμι Σέπαρντ), δεν λέει την πάσα αλήθεια για την εικόνα του κόντρα στον οργανισμό της Θεσσαλονίκης.

Γιατί;
Γιατί πολύ απλά δεν εμβαθύνει ούτε στα clutch ένστικτά του, καθώς σημείωσε τους 12 από τους 18 πόντους του στην 4η περίοδο καθαρίζοντας σχεδόν μόνος του το ματς όντας την ίδια στιγμή υπεύθυνος για το 46% των συνολικών πόντων της ομάδας του στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Ούτε επίσης και στο γεγονός πως στα 31 λεπτά που πάτησε παρκέ έκανε καλύτερη την ομάδα του κατά 8 πόντους σε ένα ματς που εν τέλει κρίθηκε μέσα από τα δικά του χέρια στους 11.

Για την ιστορία, οι 19 βαθμοί που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης είναι ισοφάριση της 9ης καλύτερης επίδοσης της καριέρας του, όπως άλλωστε και οι 18 πόντοι που πέτυχε έναντι στην άμυνα του Ευόσμου.

Αναλυτικά οι επιδόσεις του κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου:

18 πόντοι (5-7 δίποντα, 2-3 τρίποντα, 2-4 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 τάπες | 19 Efficiency