Γεμάτη μεγάλα ματς και άκρως συναρπαστικές αναμετρήσεις ήταν η 14η αγωνιστική της Α2, στην οποία ο Φάρος Κερατσινίου συνέχισε τον… περίπατο του προς την Α1, ενώ σπουδαίες νίκες σημείωσαν οι Ηρακλής και Φίλιππος Βέροιας. Έτσι οι κορυφαίοι σύμφωνα με τη συντακτική ομάδα του basketblog είναι οι εξής:

1. Γιάννης Κυριακόπουλος: Το Παγκράτι πρόσθεσε ακόμη δύο πολύτιμους πόντους στο… σακούλι του με τη νίκη επί της Λιβαδειάς. Σημαντικό επίτευγμα των “ροσονέρι” το γεγονός ότι κάθε φορά βγάζουν και διαφορετικό MVP ενδεικτικό του “βάθους” που έχει αρχίσει και αποκτά η ομάδα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του 32χρονου γκαρντ να λάμψει με την αγωνιστική του παρουσία η οποία είχε ως απολογισμό 15 πόντους (4/6 β., 1/2 διπ., 3/7 τριπ.), 3 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες.

2. Παναγιώτης Καυκής: Ο αρχηγός του Δούκα έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι κόντρα στο Πευκοχώρι, όπου η ομάδα του Αμαρουσίου πέτυχε την 4η σερί νίκη της. Η εμπειρία και η ποιότητα του ξεδιπλώθηκαν στο παρκέ όπου στα 27 λεπτά της συμμετοχής του όπου ήταν σχεδόν άριστος: 18 π. (1/1 β., 7/7 διπ., 1/2 τριπ.), 4 ριμπ., 8 ασίστ, 2 κλεψ, και 1.037 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ήταν σε αριθμούς οι τρομερές επιδόσεις του έμπειρου πλέι μέικερ.

3. Μανόλης Παπαμακάριος: Σαν το… παλιό καλό κρασί, θύμισε τον πλήρη γκαρντ του παρελθόντος με εμφάνιση πρωταθλητή. Ο… περίπατος του πρωτοπόρου και αήττητου Φάρου Κερατσινίου κόντρα στη δεύτερη της βαθμολογίας Κύμη, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηγετική εμφάνιση του 35χρονου άσσου ο οποίος σμπαράλιασε κάθε αμυντική προσπάθεια του αντιπάλου, “σκοτώνοντας” τον με 24 πόντους (2/2 β., 2/4 διπ., 6/12 τριπ.), ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

4.Τάσος Κασαμπαλής: Η “κολώνα” του Φίλιππου Βέροιας κάτω από τα καλάθια, έκανε μεγάλο ματς κόντρα στο Ψυχικό και έσπρωξε την ομάδα του σε μια τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη. Ο σέντερ της ομάδας της Ημαθίας κυριάρχησε εντός της ρακέτας με 16 ριμπάουντ, πέτυχε 17 πόντους (3/5 β., 7/11 διπ.), ενώ η στατιστική έγραψε και 1 κλ., 3 μπλοκ, 2 ασιστ και 0,920 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Δημήτρης Δέσπος: Το αποτέλεσμα που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση στη 14η αγωνιστική ήταν αναμφίβολα η εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί του Προμηθέα Πατρών. Ο πολύπειρος σέντερ που σε λίγο καιρό κλείνει τα 40 (!) επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η ηλικία είναι απλά ένας… αριθμός. Με 20 πόντους (2/5 β., 9/11 διπ.), 5 ριμπ. και αμέτρητες μάχες σε άμυνα και επίθεση ήταν ο θεμέλιος λίθος του τεράστιου “διπλού” του Γηραιού.

Προπονητής της αγωνιστικής – Δημήτρης Γκίμας

Ξέρει να… ροκάρει σκληρά και αρέσκεται στις αποστολές… αυτοκτονίας. Ο κόουτς του Φίλιππου Βέροιας είχε πει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ότι: “Είμαστε φαβορί για τον υποβιβασμό αλλά θα… ματώνουμε σε κάθε παιχνίδι” και φροντίζει να το επιβεβαιώνει κάθε εβδομάδα. Με περιορισμένο ρόστερ στη διάθεση του, καταφέρνει να κρατά την ομάδα της Ημαθίας σε… τροχιά σωτηρίας (έστω και μέσω πλέι οφ) και αναμφίβολα η νίκη του κόντρα στο Ψυχικό ήταν η σημαντικότερη από τις 4 που έχει πετύχει μέχρι τώρα.