Αν και μόλις στα 33 του χρόνια, ο Αλέξης Τσακιρίδης αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Ο έμπειρος γκαρντ με την πλούσια καριέρα στην Α2, αναγκάστηκε να πάρει αυτή την απόφαση λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο. Σε συνέντευξη του στον Athletic Radio, μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στη δύσκολη αυτή απόφαση, αλλά και για τον ΟΦΗ, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για τρία χρόνια. Ο Τσακιρίδης που αγωνίστηκε σε Άλιμο, Παγκράτι, ΚΑΟΔ, ΟΦΗ και πέρυσι Ιωνικό Ν. Φ, αποτέλεσε έναν από τους πλέον αξιόπιστους γκαρντ στην Α2.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ραδιόφωνο της Κρήτης:
Για το χρονικό της απόφασης του να απαοχωρήσει από τα παρκέ: “Όλα τα ωραία δυστυχώς κάποτε τελειώνουν. Πάνω απ΄όλα η υγεία. Έχω μία χονδροπάθεια 4ου βαθμού στην επιγονατίδα. Ενώ αγωνιζόμουν στον Ιωνικό Ν.Φ πέρυσι είχα μία έντονη ενόχληση και έμεινα δύο μήνες έξω. Μετά συνήλθα και έβγαλα όλη την υπόλοιπη χρονιά. Εν συνεχεία έκανα εξετάσεις αφού οι ενοχλήσεις επανήλθαν και ήταν όλο και πιο έντονες. Τελικά έμαθα οτι είχα σοβαρό πρόβλημα στον χόνδρο. Πριν από μένα εξετάστηκε και ο Λέτο του Παναθηναϊκού όπου έχει χονδροπάθεια 5ου βαθμού και θα κάνει μεταμόσχευση χόνδρου. Ευτυχώς εγώ δεν έχω τόσο σοβαρό πρόβλημα. Είμαι τυχερός – άτυχος.

Πάντως κάθε τρία χρόνια αν συνέχιζα να παίζω θα έπρεπε να μπαίνω χειρουργείο. Θα ήταν μία μεγάλη επιβάρυνση για τη υγεία μου αν συνέχιζα. Και στο κάτω της γραφής για ποιο μπάσκετ μιλάμε και αξίζει να τα ρισκάρουμε όλα; Λες και παίρνουμε τα τρελά λεφτά σαν τους σταρ του ΝΒΑ. Ήθελα να συνεχίσω για άλλα πέντε χρόνια όμως δεν πειράζει. Θα προτιμήσω να έχω ένα υγιές γόνατο για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Θα μου λείψει η πορτοκαλί μπάλα”.

Για την επόμενη μέρα: “Μίλησα πάρα πολλές φορές το καλοκαίρι με τον ΟΦΗ και τον Μ. Ξημέρη. Και για να συνεργαστούμε ξανά. Τώρα βέβαια σταμάτησα το μπάσκετ. Όμως βοήθησα και εγώ όπως μπορούσα σε δύο μεταγραφικές περιπτώσεις της ομάδας.  Θα ήθελα να βοηθήσω τον ΟΦΗ και γενικά να παραμείνω στο μπάσκετ αφού το μικρόβιο αυτό δεν βγαίνει εύκολα. Θα ήθελα μελλοντικά να ασχοληθώ και με την προπονητική, αρχικά ως ασίσταντ. Αν βοηθήσω τον ΟΦΗ θα το κάνω μόνο από την Αθήνα γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να κατέβω Κρήτη. Θα ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με την ομάδα του ΟΦΗ που είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου”.

Για τον ΟΦΗ: “Στον ΟΦΗ έπαιξα το πιο ωραίο μπάσκετ της καριέρας μου. Με βοήθησε να γίνω καλύτερος παίκτης. Πέρασα ωραία χρόνια και ειδικά με τον Στέφανο Δέδα στον πάγκο παίξαμε καταπληκτικό μπάσκετ όπου χαιρόσουν να το βλέπεις. Ο κόσμος μας αγκάλιασε αμέσως. Δεν τα ξεχνάω όλα αυτά. Θα επισκέπτομαι την Κρήτη πλέον ως φίλος”.

Για τον απολογισμό της καριέρας του: ” Έπαιξα 15 χρόνια μπάσκετ. Είχα μόνο επιτυχίες. Πανηγύρισα 7 ανόδους και δεν είχα κανέναν υποβιβασμό. Θα ήθελα να κάνω 10 τις ανόδους μου αλλά ίσως το καταφέρω ως προπονητής. Είμαι ικανοποιημένος. Κρατάω τα θετικά. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα. Σεβασμός και πειθαρχία υπήρχε πάντα με όλους. Πικρία έχω μόνο από την δεύτερη θητεία μου στον ΑΓΟΡ. Πιο άσχημη στιγμή που με σημάδεψε έντονα ήταν ο θάνατος του Γ. Βούλγαρη με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στο Παγκράτι”.

Για τον τωρινό ΟΦΗ: “Είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ο ΟΦΗ όμως είναι ΟΦΗ και βρήκε τον δρόμο του. Η τιμιότητα της οικογενείας Ξημέρη πείθει ανθρώπους να βοηθήσουν την ομάδα γιατί αυτά που υπόσχονται τα υλοποιούν. Θα φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα γιατί έχει ένα πολύ καλό προπονητή, τον Φ. Τακιανό. Τον είχα προπονητή στον ΚΑΟΔ και δουλεύει σκληρά. Αν τον αφήσουν να κάνει έργο θα κάνει πολλά. Χτίζεται μία καλή ομάδα και εύχομαι ο ΟΦΗ να πάει καλά. Μπορεί να παίξει Α1 και να αγωνιστεί στο κλειστό στα “Δύο Αοράκια”.

Για την άνοδο του Ηρακλείου στην Α2: “Θα ήθελα να δω το ματς Ηράκλειο – ΟΦΗ. Το Ηράκλειο ως πόλη ποδοσφαιροκρατείται όμως χρειάζεται μπασκετικά μυαλά. Συγχαρητήρια στο “Ηράκλειο” για την άνοδο. Του εύχομαι ότι καλύτερο. Το Ηράκλειο έχει μεγάλη μπασκετική ιστορία και εύχομαι να τα καταφέρει στην Α2 αν τελικά αποφασίσει να αγωνιστεί γιατί ακόμα από όσο ξέρω δεν έχουν πάρει την τελική τους απόφαση”.