Μετά την διακοπή της περασμένης εβδομάδα η Α2 επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με “καυτές” αναμετρήσεις που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη “μάχη” για τη κατάκτηση της δεύτερης θέσης αλλά και της σωτηρίας. Στην αυριανή (Σάββατο 28/2), 17η αγωνιστική, τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παιχνίδια της Λευκάδας και των Εξαρχείων. Ρεπό έχει η Καβάλα η οποία παίρνει 20-0 το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό που αποσύρθηκε. Αναλυτικά:

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Λευκάδα, όπου η τοπική Δόξα υποδέχεται το Ψυχικό, σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για την άνοδο. Οι νησιώτες που είχαν ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου με 77-62, δεν είναι εύκολο να ανατρέψουν μια τέτοια διαφορά, όμως και η νίκη τους κάνει μια χαρά για να μπουν και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης… Χωρίς τον τραυματία Γαρμπή, αλλά με τους ΚυρίτσηΑποστολίδη ετοιμοπόλεμους, η Δόξα φιλοδοξεί να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να αποδείξει πως μπορεί να κοιτάζει ψηλότερα. Το Ψυχικό προέρχεται από ήττα στην έδρα του από τη Λιβαδειά και δεν είναι διατεθειμένο να χάσει άλλο βαθμολογικό έδαφος, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι μοιραίο… Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Πάνου, όμως το καλό για αυτούς είναι ότι επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ τους (Δημάκος). Μοιρασμένες οι πιθανότητες για τις δύο ομάδες, σε ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες…

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Την ευκαιρία να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση έχει το Λαύριο, το οποίο υποδέχεται στην έδρα του Παγκράτι. Οι “κυανοκίτρινοι” αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος και κάθε αγώνας αποτελεί μια πρόκληση για τον Σερέλη και τους παίκτες του, προκειμένου να συνεχίσουν να ονειρεύονται. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί, κόντρα στο ασταθές τις τελευταίες αγωνιστικές Παγκράτι το οποίο μετρά τρεις σερί ήττες. Οι “ροσονέρι” θα παραταχθούν πλήρης και αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το… τομάρι τους. όπως κάνουν συνήθως. Η αλήθεια πάντως είναι ότι περισσότερο άγχος θα έχει το Λαύριο, μιας και το Παγκράτι “ψάχνει” μία με δύο νίκες στις επόμενες αγωνιστικές για να εξασφαλίσει τη παραμονή.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Εκτός έδρας δοκιμασία στον Λαγκαδά περιμένει τον Αρκαδικό, ο οποίος εύχεται… στραβοπατήματα των υπολοίπων συνδιεκδικητών της δεύτερης θέσης για να αυξήσει τις πιθανότητες του για άνοδο. Οι Αρκάδες χωρίς προβλήματα και απουσίες έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του ροζ φύλου παρά την εις βάρος τους παράδοση, καθώς στις πέντε επισκέψεις τους στον Λαγκαδά έχουν κερδίσει μόλις μία φορά. Ο Ερμής δείχνει να έχει αποδεχθεί τη μοίρα του και να ετοιμάζεται από τώρα για του χρόνου, στη Β΄ Εθνική, όμως στην έδρα του δεν μπορεί επ’ ουδενί να υποτιμηθεί…

ΑΕΤΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Τεράστιας σημασίας παιχνίδι στο κλειστό του Στρέφη στα Εξάρχεια. Ο νεοφώτιστος Αετός υποδέχεται το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορίας, τον Ηρακλή, σε μια “μάχη” με έπαθλο τις αυξημένες πιθανότητες σωτηρίας. Οι γηπεδούχοι που θα έχουν για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου τους τον Βαγγέλη Μάγειρα φέρονται αποφασισμένοι για επιστροφή στις νίκες, κάτι που θα τους φέρει σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και ένα βήμα πριν από την εξασφάλιση της μεγάλους τους στόχου. Ο ιστορικός “Γηραιός” έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση και παίζει τα… ρέστα του για να κρατηθεί “ζωντανός”. Αν δεν τα καταφέρει τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα και το κλίμα στη Θεσσαλονίκη βαρύ… Προμηνύεται κλειστό ματς, στο οποίο η άμυνα θα είναι το “κλειδί” της νίκης, ενώ θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο ο Ηρακλής είχε επικρατήσει με 10 πόντους διαφορά (76-66).

ΟΦΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ κοντράρεται με τον Εθνικό, με έναν παλιό γνώριμο να επιστρέφει στη Κρήτη. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Βλάχο που θα αντιμετωπίσει τη τελευταία του ομάδα στην Α2, ως κόουτς των Πειραιωτών. Οι φιλοξενούμενοι μετράνε τρεις σερί νίκες και θέλουν να κάνουν το “τέσσερα στα τέσσερα” προκειμένου να μπουν ακόμη και στη διεκδίκηση της ανόδου. Ο ΟΦΗ είναι σε απόσταση ασφαλείας – προς το παρών – από την επικίνδυνη ζώνη και με νίκη θα κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της σωτηρίας. Χωρίς τον τραυματία Ψυλέα θα παίξει ο Εθνικός, ενώ οι γηπεδούχοι θα έχουν μετά από καιρό στη δωδεκάδα τους τον Κιτσούλη, ο οποίος όμως θα είναι ανέτοιμος για να αγωνιστεί.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Στη Βέροια συγκρούονται ο τοπικός Φίλιππος με τη Λιβαδειά, σε ακόμη μια “μονομαχία” με φόντο τη παραμονή στην Α2. Αυτοί που “καίγονται” περισσότερο για τη κατάκτηση του “δίποντου” είναι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παραμένουν σε θέση κινδύνου και χρειάζονται πάση θυσία βαθμολογικό οξυγόνο. Η Λιβαδειά, η οποία είχε συντρίψει τον αντίπαλο της στον πρώτο γύρο με 75-48, έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά το “διπλό” στο Ψυχικό και στηριζόμενη στο έμπειρο ρόστερ της θα παλέψει για ακόμη μια υπέρβαση. Πλήρης οι φιλοξενούμενοι σε αντίθεση με τον Φίλιππο από τον οποίο είναι αμφίβολη η παρουσία των Αργύρη και Πεταλωτή.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.