Του Φώτη Δουκάκη
16/02/2012 (23:51)

Παρόλο που ο Ηλυσιακός κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο της νίκης από το Περιστέρι, το μυαλό των ανθρώπων της ομάδας των Ιλισίων ήταν (και είναι) σε άλλα πράγματα. Κι αυτό γιατί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τα νεύρα του Ντάρκο Κοχαντάρεβιτς δεν του στέρησαν μόνο το δελτίο, αλλά αναμένεται να έχουν κακό αντίκτυπο στην ομάδα σε άλλους τομείς. Οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν ποντάρει πολλά στην γενικότερη συμπεριφορά της. Οχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών αλλά και εκτός αυτών, γι’αυτό άλλωστε είχαν συναντήσεις με τους οργανωμένους, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν τιμωρία της ομάδας.

Αλλωστε για έναν σύλλογο με τον προϋπολογισμό του Ηλυσιακού και η παραμικρή τιμωρία είναι αισθητή και είναι λογικό το οικονομικό βραβείο “ευ αγωνίζεσθαι” που δίνει ο ΕΣΑΚΕ στην ομάδα που δεν θα κληθεί από τον Αθλητικό Δικαστή, να αποτελεί ένα καλό κίνητρο.

Για τους “κιτρινόμαυρους” όμως το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πρωτίστως ηθικό και έχει να κάνει με τη γενικότερη εικόνα που βγάζει η ομάδα προς τα έξω. Και αυτό που έδειξε ο Κοχαντάρεβιτς δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Ενώ η ενδεχόμενη τιμωρία του από την αρμόδια αρχή δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο τις όποιες συστάσεις, αφού η διοίκηση της ομάδας των Ιλισίων σκέφτεται ακόμα και το χρηματικό πρόστιμο…