Με την ΕΟΚ να έχει ανακοινώσει την αναβολή ενός ακόμα αγώνα του, αυτού εναντίον της Δόξας Λευκάδας, ο Ηλυσιακός ετοιμάζεται για ένα καθοριστικό για το μέλλον του τετραήμερο. Αύριο Παρασκευή (9/1) υπάρχει η κρίσιμη εκδίκαση της περίφημης ιστορίας με το πρόστιμο – μαμούθ από το ΙΚΑ. 

Η ομάδα των Ιλισίων έχοντας ήδη στα χέρια της την φορολογική ενημερότητα, καλείται να βρει λύση προκειμένου να πάρει και την ασφαλιστική. Η… καρφωτή που είχε στείλει το μικτό ελεγκτικό κλιμάκιο σε μια εποχή που ακόμα η ομάδα φτιαχνόταν και δεν είχαν υπογραφεί όλα τα συμβόλαια, απέφερε το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που είναι εξωπραγματικό ακόμα και για ομάδες της Α1. Οι Ιλισιώτες θα υπεραπιστούν εαυτούς στο δικαστήριο, προσδοκούν ότι θα πείσουν με τα επιχειρήματά τους και θα τύχουν… λογικής αντιμετώπισης προσδοκώντας μετά και σε μια ρύθμιση με δόσεις που θα τους επιτρέψει να πάρουν την ασφαλιστική ενημερότητα.

Το επόμενο ζήτημα είναι το πότε θα εκδοθεί η απόφαση. Τη Δευτέρα πρέπει να προσκομίσουν στην ΕΕΑ τα χαρτιά και αν δεν ξέρουν την τύχη τους, λογικά θα επιδιώξουν άλλη μία παράταση. Είναι φανερό πάντως ότι το παλεύουν και κυρίως ότι το… πιστεύουν, αφού νιώθουν ότι έχουν είναι θύματα μιας υπόθεσης που μπορεί να αποτελέσει και πολύ κακό προηγούμενο για το σύνολο του αθλητισμού και όχι μόνο του μπάσκετ.