Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασής μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση“.

Με αυτά τα λόγια ο Διονύσης Σαββόπουλος προλόγισε την αποψινή βραδιά στο Ηρώδειο, η οποία είναι αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι. “Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι· τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος” είπε κι ενδεχομένως ο Παντελής Γαμπιεράκης να νιώθει λίγο πιο… ευγενής, οι υπόλοιποι στα Ιλίσια όμως νιώθουν λίγο πιο… μετέωροι!

Βλέπετε, ο πρόεδρος του Ηλυσιακού επέλεξε (όχι τυχαία) να παρακολουθήσει την παράσταση στο Ηρώδειο, αντί να ακολουθήσει το δείπνο της ομάδας. Κι ως μεμονωμένο γεγονός δεν έχει αξία (αλίμονο, κι εμείς στη θέση του το ίδιο θα επιλέγαμε), ως σημειολογία όμως είναι σημαντικότατη.

Ο κ. Γαμπιεράκης αποστασιοποιείται καθημερινά. Δείχνει ότι “τέλειωσε” με τον Ηλυσιακό και παρότι ακόμα προεδρεύει της ομάδας μπάσκετ (και μόνο, αφού χθες δεν εμφανίστηκε και στο Δ.Σ. του ερασιτέχνη), δύσκολα θα μείνει ως το τέλος.

Το δείπνο, που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα, μόνο πανηγυρικό δεν είναι, καθώς η απουσία του προέδρου αποτελεί ένα σαφέστατο μήνυμα ασάφειας για το μέλλον του συλλόγου.