Ο Δημήτρης Παπανικολάου απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΕΠΚ που καλεί τον τεχνικό του Ηλυσιακού να ζητήσει συγνώμη από τον Κρις Χουγκάζ.
Αναλυτικά:

“Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του οργάνου των προπονητών, το οποίο με καλεί να ζητήσω συγγνώμη στο συνάδελφο, κ. Χουγκάζ, για δηλώσεις μου στον Τύπο. Θα ήθελα, αρχικά, να θυμίσω στον ΣΕΠΚ, το πρόσφατο περιστατικό με τον πρώην συνεργάτη του προέδρου του Συνδέσμου, ο οποίος καθύβρισε χυδαιότατα τον συνεργάτη του κ. Φλεβαράκη, κ. Καλαβρό, παρουσία πολλών μαρτύρων, χωρίς ο ΣΕΠΚ να πάρει κάποια θέση, παρά την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηλυσιακός. Τότε μάλιστα οι ιθύνοντες του ΣΕΠΚ είχαν επικαλεστεί τη δικαιολογία ότι δεν έχουν στα χέρια τους επίσημη, έγγραφη καταγγελία για το συμβάν.

Αντίθετα στην περίπτωση τη δική μου, τους αρκούσαν οι δηλώσεις μου στον Τύπο. Επίσης είμαι σε θέση να γνωρίζω και για αρκετές άλλες περιπτώσεις όπου έγιναν έγγραφες καταγγελίες (πχ. του κ. Σορώτου για προπονητή σε ομάδα της περιφέρειας, ο οποίος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά και όχι μόνο) οι οποίες έμειναν στο… συρτάρι” είπε ο Παπανικολάου και συνέχισε:

“Θέλω επίσης να επισημάνω στον ΣΕΠΚ πως στην Ελλάδα του σήμερα τα προβλήματα δεν λύνονται με υπομνήματα και επιστολές αλλά με προσωπικές ενέργειες. Και ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ με το βαρύ όνομα που διαθέτει θα έπρεπε να είχε χτυπήσει τις κατάλληλες πόρτες ώστε οι σχολές προπονητών να μην έχουν να λειτουργήσουν εδώ και 4 χρόνια. Πλέον δεν μου προκαλούν καμία έκπληξη, οι φήμες που κυκλοφορούν πως ο ΣΕΠΚ είναι ένα κλειστό… κλαμπ στόχος του οποίου είναι η “ανακύκλωση” των ίδιων και των ίδιων προσώπων. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω επίσης προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΕΠΚ, πόσες σχολές προπονητικής είχε παρακολουθήσει ο ίδιος, όταν ανέλαβε την Εθνική μας ομάδα, μόλις ολοκλήρωσε την καριέρα του ως αθλητής;”, και κατέληξε:

“Επειδή έγινε δε και κουβέντα για τον κ. Χουγκάζ, θα ήθελα να επισημάνω ότι στην κουβέντα μας με τον κ. Χριστοδούλου, ο προπονητής της Καβάλας, παραδέχτηκε πως ο συνεργάτης του, δεν διαθέτει δίπλωμα, παρά ταύτα κάθισε μαζί του στον πάγκο. Περιμένω από τον ΣΕΠΚ και προσωπικά από τον πρόεδρο του, δίχως την υπογραφή του οποίου δεν φεύγει καμία ανακοίνωση, να ζητήσουν συγγνώμη όχι σε μένα προσωπικά ή στο Νίκο Βετούλα αλλά σε εκατοντάδες άλλα παιδιά για την ηθελημένη ανυπαρξία του.

Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να αντιμετωπίσω τον πόλεμο του οποιουδήποτε δεν με θέλει στο χώρο, όμως όταν αυτό αντανακλά στην ομάδα και στου παίκτες μου, θα με βρίσκουν μπροστά τους. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το ζήτημα, καθώς προέχει η προετοιμασία της ομάδας μου για το δύσκολο αγώνα με τον Κολοσσό“.