Τις φωτογραφίες τις είδατε. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε σε Αγιασμό ομάδας Α1 και -χωρίς να επαίρομαι για το αρχείο μου και τις στατιστικές μου αναλύσεις (άλλοι έχουν το χάρισμα επ’ αυτού του τομέα)- δεν θυμάμαι σε βάθος δεκαετίας -και λίγο γράφω- να τον έχω ξαναδεί να ποζάρει χαρούμενος ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές και παράγοντες σωματείου της “μεγάληςκατηγορίας. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος (ένα μυαλό είναι αυτό)…

Επίσης, επειδή κάποιοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, μιλάμε για τον Αγιασμό του Ηλυσιακού, με τον οποίο είχε βρεθεί σε αντίπαλο στρατόπεδο, όταν είχε αναλάβει την υπόθεση της… σωτηρίας της ΑΕΚ. Και δεν το λέμε εμείς, θυμηθείτε τις αλήστου μνήμης δηλώσεις του Μπάμπη Καραμανλή.

Ο καιρός πέρασε, ο Καραμανλής έχει… χαθεί από τον χώρο, η ΑΕΚ έχει κατρακυλήσει στη Β’ εθνικής και ο “σωτήρας” τίμησε (και το εννοούμε) με την παρουσία του την πρεμιέρα του Ηλυσιακού. Φοβερά πράγματα…

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί επέλεξε ο “ισχυρός άνδρας” της ΕΟΚ να παραβρεθεί στον Αγιασμό του Ηλυσιακού; Η παρουσία του Δημήτρη Παπανικολάου (στην Ομοσπονδία τον έχουν για… πολύ ψηλά κι ενδεχομένως να μην έχουν άδικο), η συνδρομή στο να “ριζώσει” (που δεν το βλέπω) ο Δημήτρης Καρβέλας σε διοικητική θέση στον σύλλογο, είναι λόγοι αλλά όχι αρκούντος ισχυροί για να εμφανιστεί ο κ. Βασιλακόπουλος σε τέτοιου είδους εκδήλωση.

Άλλωστε και σε άλλες ομάδες έχει ανθρώπους που εκτιμά, αλλά δεν πήγε να τους δει.

Μια πρώτη σκέψη είναι πως θέλει να δημιουργήσει ένα υπόστρωμα ομάδων (συμπεριλαμβανομένου του Ίκαρου Καλλιθέας, ενδεχομένως και του Απόλλωνα Πατρών), οι οποίες θα είναι “πιστές” στην Ομοσπονδία. Θέλει να έχει λόγο στα του πρωταθλήματος της Α1, είναι γνωστό σε όλους αυτό, κι ίσως -πέρα από τον ΕΣΑΚΕ– να θέλει να οικοδομήσει σχέσεις, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρέμβει.

Υπάρχει και μια δεύτερη… θεωρία συνομωσίας. Αν κι επισήμως δεν χωνεύει τους ατζέντηδες, είναι γνωστό ότι η σχέση του με τον Τάσο Δελημπαλταδάκη είναι καλή. Έως υπερβολικά καλή. Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι το σεμινάριο των διαιτητών θα γίνει στο ξενοδοχείο του γνωστού μάνατζερ, κάτι που δεν είναι ούτε παράνομο, ούτε ηθικά μεμπτό.

Ο Δελημπαλταδάκης, αν κι επισήμως το αρνείται, θέλει να (ξανα)πατήσει πόδι στα Ιλίσια. Άλλωστε και ο Δημήτρης Καρβέλας έχει καλή σχέση μαζί του, που έγινε ακόμα καλύτερη από τότε που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μετακόμισε από το Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ και στον Παναθηναϊκό.

Συνδέστε τις κουκίδες και φτιάξτε τη δική σας εικόνα