Ο Ηλυσιακός πέτυχε τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας το περασμένο Σάββατο, με τον Γιώργο Ζευγώλη να βρίσκει την… κολόνα του ενόψει της συνέχειας. Συγκεκριμένα, ο Αλοίσιους Αναγκόνιε αποδείχτηκε εξαιρετική περίπτωση παίκτη, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα των Ιλισίων, στην προσπάθεια της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.
 
Ο δυναμικός σέντερ έδειξε στον αγώνα με αντίπαλο το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη, πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Με τον όγκο του, αλλά κυρίως τη δύναμή του… γεμίζει τη ρακέτα και προσθέτει έναν “πονοκέφαλο” επιπλέον στον κάθε αντίπαλο προπονητή. Ο Αναγκόνιε είχε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ηλυσιακού και δίνει υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια, καθώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδειχνε να μην γνωρίζει ιδιαίτερα το παιχνίδι της νέας του ομάδας, όπως είναι φυσικό εξάλλου.

Αν αξιοποιηθεί σωστά, ο Αναγκόνιε σίγουρα μπορεί να αποτελέσει έναν παίκτη – κλειδί για το συγκρότημα του Γιώργου Ζευγώλη στη συνέχεα της σεζόν.
 
Από την πλευρά του, ο Μάικλ Κρίπι, ο οποίος επίσης έκανε ντεμπούτο δεν έδειξε καλά στοιχεία, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Παρά το γεγονός πως δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, δεν… κρύφτηκε και πήρε προσπάθειες, δείχνοντας πως θέλει και αυτός να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Στο συγκεκριμένο ματς ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρξε και άλλος ένας πρωταγωνιστής, ο οποίος δεν είναι ο Τερέλ Στόγκλιν με τους 26 πόντους που πέτυχε. Ο λόγος για τον Δημήτρη Αράπη, ο οποίος με την εξαιρετική του άμυνα, έβγαλε εκτός ρυθμού τον Γκίμπσον του Ικάρου, με αποτέλεσμα η ομάδα της Καλλιθέας, να μην έχει καλή οργάνωση στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ εκνευρίστηκε από την εξαιρετική άμυνα του Αράπη και οδηγήθηκε σε λάθη που στοίχησαν στην ομάδα του. Από την άλλη ο Έλληνας παίκτης έγινε απλά ο… ήρωας της αναμέτρησης!