Αν και στο μπάσκετ όλα μπορούν να συμβούν, λειτουργώντας αφαιρετικά (όσο και αυθαίρετα), θεωρούμε πως το παιχνίδι στο κλειστό “Α. Παπανδρέου“, ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Ηλυσιακό, θα είναι… τελικός παραμονής. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με τη γλώσσα των αριθμών, ενδέχεται να είναι κι αδιάφορο, αν οι “κίτρινοι” νικήσουν τον Ολυμπιακό στα Ιλίσια!

Όμως, αν δεχθούμε –υπόθεση εργασίας– ότι θα χάσουν από τους “ερυθρόλευκους“, ενδέχεται να μείνουν στην κατηγορία, ακόμα κι αν δεν πετύχουν νίκη!

Ο ΚΑΟΔ με τη νίκη του στα Ιλίσια έμπλεξε τον Ηλυσιακό, αλλά στην τελευταία αγωνιστική μπορεί να του δώσει… αβαντάζ τριών πόντων. Αν οι Δραμινοί νικήσουν στην έδρα τους τον Πανελευσινιακό (απόλυτα αδιάφορο ματς και για τους δύο), τότε ο Ηλυσιακός μένει στην κατηγορία, αρκεί να χάσει μέχρι τρεις πόντους!

Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία, ανάμεσα σε Ηλυσιακό, Πανελευσινιακό και Περιστέρι, με την ομάδα της δυτικής όχθης να πέφτει. Άρα, αν η Δράμα επιβληθεί της Ελευσίνας, ο Ηλυσιακός θα ξεκινήσει το ματς στο Περιστέρι με… 0-3.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τί θα συμβεί, αλλά σκεφτείτε το σενάριο να παραμείνει ο Ηλυσιακός στην κατηγορία, χωρίς να πετύχει νίκη στα δύο ματς που απομένουν…