Σε θέματα που αφορούν στο πλάνο, στους στόχους αλλά και στη λειτουργία του Ηλυσιακού τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Παπανικολάου. Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε αρχικά για το πλάνο, αναφέροντας: “Σε συνεννόηση με τη διοίκηση αποφασίσαμε, όπως και όλες οι ομάδες, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μειώσουμε το μπάτζετ κατά 35-40% σε σχέση με πέρυσι, κατεβάζοντας τα λειτουργικά μας έξοδα ακόμη και 50%.

Το ότι κινηθήκαμε γρήγορα, σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες, δεν σημαίνει ότι… τρελαθήκαμε. Η τακτική μας ήταν να κάνουμε το μάξιμουμ των προσφορών στους παίκτες που μας ενδιέφεραν και να ζητάμε άμεσα απάντηση. Θεωρώ πως εκτός από τον Γιώργο Τσιάκο που είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και αθλητής αλλά η πρόταση στον οποίο έγινε σε κακή χρονική στιγμή, δεν αδικήσαμε άλλον παίκτη.

Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη τακτική, επειδή: 1ον Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση, τώρα που πέρασα στην άλλη πλευρά, να συμπεριφερθώ στους παίκτες σαν να είμαι στη… λαϊκή, 2ον για ανθρωπιστικούς λόγους, αφού κανείς δεν ασχολείται με το μπάσκετ αν δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του ή να βάλει πετρέλαιο και 3ον επειδή αν ένα κομμάτι χαθεί, αλλάζει όλη η δομή της ομάδας, διότι θέλω να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ.

Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που επέλεξαν τον Ηλυσιακό αλλά και να ευχηθώ καλή τύχη στα παιδιά που επέλεξαν να πάνε σε άλλη ομάδα. Επίσης θέλω να τονίσω πως η ομάδα λειτουργούσε σε υψηλό επίπεδο λόγω της παρουσίας του Κώστα Φλεβαράκη στην τεχνική ηγεσία”.

Για την περίπτωση του Τάσου Αντωνάκη, τον οποίο ο Ηλυσιακός επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό του, είπε: “Αυτή τη στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στη γραμμή των ψηλών. Και ένας από τους στόχους μας είναι ο Τάσος Αντωνάκης. Η απόκτηση του μάλιστα αποτελεί επιθυμία και του προέδρου, κ. Γαμπιεράκη, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον παίκτη από την ΑΕΚ.

Ξέρω πως πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, προερχόμενο από εξαιρετική οικογένεια, που θα μας βοηθήσει και θα το βοηθήσουμε. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με τον παίκτη και έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στον Ηλυσιακό, οπότε αυτό που απομένει είναι να βρει ο μάνατζερ του- ο οποίος η αλήθεια είναι πως αυτή την εποχή είναι πιεσμένος- ελεύθερο χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή”.

Οσο για το θέμα του Μανώλη Κουκουλά το οποίο ταλαιπωρεί τον Ηλυσιακό, ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε: “Τις τελευταίες μέρες προέκυψε ένα θέμα με τον Μανώλη Κουκουλά, με τον οποίο είχα συνομιλήσει λίγες μέρες αφότου ανέλαβα. Τότε μάλιστα του είχα πει πως η περίπτωση του μου θυμίζει τη δική μου υπόθεση με τον Ολυμπιακό το 1997, σε διαφορετικά βέβαια μεγέθη.

Ο Μανώλης είναι σε μια ευαίσθητη ηλικία για τη μπασκετική του καριέρα και οι δικαστικές διαμάχες σου προκαλούν ψυχικά τραύματα. Γνωρίζω πως έχει φοβερά προσόντα, τα οποία το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να αξιοποιήσει. Υπεύθυνη για αυτή την υπόθεση, γνωρίζω πως δεν είναι η τωρινή διοίκηση του Ηλυσιακού.

Παρ’όλα αυτά είμαι σίγουρος ότι και προσωπικά ο κ. Γαμπιεράκης θέλει να βρεθεί μια λύση. Μιλάμε άλλωστε για έναν άνθρωπο που έχει βάλει στον Ηλυσιακό περίπου 550.000 ευρώ, ώστε κανείς εργαζόμενος μέχρι σήμερα να μην χάσει τα χρήματα του, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και τον Ερασιτέχνη, κάτι που σημαίνει πως πλέον εκπροσωπεί δεκάδες οικογένειες κι έναν μεγάλο Δήμο. Θεωρώ πως με σύνεση και ηρεμία, θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση με τον Μανώλη, τον οποίο ήθελα και θέλω στην ομάδα”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση του πρωταθλήματος: “Πιστεύω ότι κανείς δεν θέλει να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα οκτώ ομάδων που στο τέλος ο 8ος θα πανηγυρίζει επειδή μπήκε στα πλέι οφ. Θέλουμε τον υγιή ανταγωνισμό και πιστεύω ότι αν ξεπεραστούν τα προβλήματα, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι σαφώς δυσκολότερο από πέρυσι.

Γι’αυτό το λόγο άλλωστε στα Ιλίσια δουλεύουμε ως μια γροθιά για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ομάδα και κυρίως κανένας να μην χάσει ούτε σεντ”.