Είναι καλό ένας πρόεδρος να ευχαριστεί έναν παίκτη. Ακόμα καλύτερο ένας παίκτης να συνεχίζει στην ομάδα που αγωνίζονταν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Δείχνει πως αμφότεροι έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία.

Ως εκ τούτου, μόνο θετικές σκέψεις έχω για την παραμονή του Παναγιώτη Καυκή στον Ηλυσιακό. Μόνο που με μπέρδεψαν οι δηλώσεις του Παντελή Γαμπιεράκη.

Παρά την αμφισβήτηση που δέχτηκε η ομάδα αλλά κι εγώ προσωπικά, ο Παναγιώτης Καυκής απέδειξε με την ανανέωση της μεταξύ μας συνεργασίας, την αγάπη του για τον Ηλυσιακό αλλά και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου” είπε ο πρόεδρος του Ηλυσιακού.

Αναρωτιέμαι: Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον Ηλυσιακό; Αμφισβητήθηκε (και από ποιους;) το ορθόν της παραμονής στην Α1; Αμφισβητήθηκε η υπόσταση της ομάδας; Η ιστορία της; Τί αμφισβητήθηκε και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ένα σωματείο (ακόμα και το πιο μικρό σε ιστορία και κόσμο, που τέτοιο ΔΕΝ είναι ο Ηλυσιακός);

Αν η όποια αμφισβήτηση στο πρόσωπο του εκάστοτε προέδρου, εκλαμβάνεται σε αμφισβήτηση για την ομάδα, συγνώμη αλλά Ηλυσιακός δεν είναι ο Γαμπιεράκης, όπως δεν ήταν ούτε ο Δελημπαλταδάκης. Ηλυσιακός είναι πολλά περισσότερα…

Αν κάποιος, λοιπόν, μπορεί να αμφισβητηθεί, αυτός είναι ο Γαμπιεράκης και όχι ο Ηλυσιακός. Κι ερχόμαστε στην ουσία, αφού ξεπερνάμε την υπερβολή σημειώνοντας: Αν είναι λεκτική (λανθασμένη διατύπωση, υπερβάλλον ζήλος του συντάκτη των δηλώσεων) μικρό το κακό. Αν απηχεί προεδρικές σκέψεις (“το κράτος είμαι εγώ“) τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Στην ουσία: Ποιος αμφισβήτησε τον Γαμπιεράκη; Ο Παντελής! Εσύ πρόεδρε δεν παραιτήθηκες, ζητώντας από τους επικριτές σου να αναλάβουν το φορτίο; Εσύ δεν επέστρεψες, αφού δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση, με μια δήλωση που έβγαζε πίκρα και… πίκα για τους εσωκομματικούς (αν υπάρχουν) αντιπάλους;

Εσύ αμφισβήτησες τον πρόεδρο του Ηλυσιακού κι εσύ μείωσες κατά τι την αξία της ομάδας, αφού φάνηκε στην πράξη πως ουδείς ενδιαφέρεται για το μέλλον της. Η εσωστρέφεια δεν είναι ασφαλής μέθοδος για να προβάλεις την αξία μιας ομάδας και οι όποιες κόντρες της γειτονιάς -άποψή μου, μπορεί να κάνω και λάθος– δεν ενδιαφέρουν το σύνολο των φιλάθλων.

Δεν υποστηρίζω πως έχω διαβάζει και την… τελευταία βούλα στο ρεπορτάζ του Ηλυσιακού, αλλά δεν θυμάμαι -κάνοντας ένα πρόχειρο σκανάρισμα στη μνήμη μου- να έχει αμφισβητηθεί ανοιχτά είτε ο Ηλυσιακός, είτε ο Γαμπιεράκης (προσωπικά).

Αν πάλι κάνω λάθος, ας μας θυμίσει ο πρόεδρος, ή όποιος έχει πιο σαφή εικόνα από μένα, πού και πότε…