Είναι μια ιστορία χιλιοειπωμένη και χιλιογραμμένη, οπότε ίσως και να μην κάνει αίσθηση ότι φτάνει στο τέλος της. Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, είναι η ιστορία του… βοσκού με τα πρόβατα.

Όπως και να ‘χει είναι πλέον δεδομένο ότι ο Έρνεστ Σκοτ αποτελεί παρελθόν από τον Ηλυσιακό. Ο Αμερικανός ζήτησε (και πήρε) άδεια για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Και, βέβαια, δεν πρόκειται να γυρίσει στην Ελλάδα. Όχι για τον Ηλυσιακό, αν και υπάρχει ένα… ανοιχτό παράθυρο, αλλά το οποίο μοιάζει με φεγγίτη δίχως φως.

Ο Σκοτ εδώ και καιρό είναι “ξένο σώμα” και είναι αλήθεια πως κανείς, ούτε η διοίκηση, ούτε η τεχνική ηγεσία, δεν… αγχώθηκε με αυτή την εξέλιξη. Το ζητούμενο πλέον, αφού από αύριο ο Σκοτ δεν θα κατοικοεδρεύει στην ελληνική πρωτεύουσα, είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Ο Αμερικανός που δοκιμάζονταν (δεν έχει σημασία το όνομά του) και για τον οποίο σας ενημέρωσε από χθες το basketblog.gr δεν κάνει στον Γιώργο Ζευγώλη. Και δεν μπορούμε να γράψουμε καν το… κλισέ “απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων.

Πλέον στα Ιλίσια ρίχνουν ματιές προς κάθε κατεύθυνση, ξεκινώντας από τη Βαλκανική λίγκα, από παίκτες που είναι στη… γειτονιά μας και δεν κοστίζει πολύ η μετακίνησή τους προς την Αθήνα. Το σίγουρο είναι πως για την ομάδα με το “Η” η ενίσχυση είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς έπονται καθοριστικοί αγώνες για το μέλλον της στην Α1 κατηγορία.