Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης μετά τη νίκη επί του ΚΑΟΔ. Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας της Καλλιθέας με δηλώσεις του στάθηκε τόσο στο εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο της ομάδας του, όσο και στην ποιότητα και τις ικανότητες που έχουν οι παίκτες του, οι οποίοι αν πιστέψουν στους εαυτούς τους μπορούν να τα βγάλουν προς τα έξω.

Αναλυτικά ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Ήταν ένα παιχνίδι για μας πολύ σημαντικό με την έννοια πως με τη νίκη, η επόμενη μέρα είναι διαφορετική προς το καλύτερο. Ενώ με την ήττα θα μπαίναμε σε περιπέτειες. Κάναμε ένα καταπληκτικό 2ο δεκάλεπτο. Είπα στο ημίχρονο πως είναι πλασματική η διαφορά. Σε όλες τις κατηγορίες ήμασταν καλύτεροι, τους είπα ότι το έχω ζήσει πολλές φορές και αυτό με ενοχλεί, αλλά στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και τη διαφορά.

Η ομάδα το είχα δει στα προηγούμενα παιχνίδια της είχε ένα ψυχολογικό πρόβλημα στα τελειώματα και στις διαφορές. Έχει πολύ καλό υλικό και πρέπει να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία. Πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους οι παίκτες, γιατί έχουν ποιότητα και ικανότητες. Στο τέλος είπαμε ότι το ματς μπορεί να γυρίσει με δικά μας λάθη και με τρίποντα του ΚΑΟΔ.

Ολιγωρήσαμε, δεχθήκαμε τρίποντα του Νόουλς κι έτσι χάθηκε η διαφορά. Αυτό είναι προς γνώση και συμμόρφωση, αν και θεωρώ ότι στο τέλος δεν θα χρειαστούμε τη διαφορά. Πρέπει να κρατήσουμε τα στοιχεία που μας κάνουν καλύτερους. Ήταν ένα συναισθηματικό ματς για μένα, καθώς ο ΚΑΟΔ ήταν η ομάδα μου για ενάμιση χρόνο, αλλά τώρα είμαι στον Ίκαρο και πρέπει να κάνω το καλύτερο δυνατό γι’ αυτόν”.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Αγαδάκος είπε: “Δείξαμε δύο πρόσωπα, το είδατε κι εσείς. Ήταν ένα ιδιαίτερο ματς και μέχρι χθες θέλαμε απλά να το κερδίσουμε. Έχουμε νέο προπονητή, με νέα στοιχεία και όλοι είχαμε άγχος. Ήταν ένα παιχνίδι στην έδρα μας που έπρεπε να κερδίσουμε και αυτό μας έβαλε άγχος. Είχαμε τη διαφορά και είπαμε ότι είναι πλασματική, γιατί ξέραμε ότι ο ΚΑΟΔ είναι καλή ομάδα, καθώς ήδη μας έχει νικήσει δύο φορές φέτος. Θα σταθούμε στο δεύτερο μέρος και γιατί το +31 έγινε τελικά +5″.