Και επίσημα πλέον, ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ο νέος προπονητής του Ικάρου, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Καλλιθέας. Ο Ελληνας τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και λόγω των υποχρεώσεων του με την Εθνική, θα βρίσκεται για το άμεσο μέλλον σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ανθρώπους  συλλόγου (έχοντας στο… πόδι του τον Θωμά Νίκου) για τον σχεδιασμό ενόψει της επόμενης σεζόν.

“Χαιρόμαστε πολύ για τη συμφωνία με έναν από τους καλύτερους νέους Έλληνες προπονητές”, είπε ο ιδιοκτήτης του Ικάρου, Δημήτρης Αγγελόπουλος για τον νέο τεχνικό και πρόσθεσε: “Ο Δημήτρης παρουσίασε σπουδαίο έργο την τελευταία διετία στην Καβάλα και κουβαλάει σημαντικές εμπειρίες από την θητεία του ως βοηθός τόσο στην Εθνική, όσο και σε σπουδαίες ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης.

Στις συζητήσεις μας διαπιστώσαμε πως η φιλοσοφία μας ταιριάζει και κοινός στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, πάντοτε στο οικονομικό πλαίσιο που επιβάλλει η δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα κι ελπίζουμε να μείνει μαζί μας για πολλά χρόνια”.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε για τη συνεργασία: “Όλα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα, καθώς στις λίγες επαφές που είχαμε με τον κύριο Αγγελόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, είδα πολλά πράγματα που με ικανοποίησαν. Η ομάδα θέλει να συνεχίσει να βαδίζει με συνέπεια και με μικρά βήματα, στοιχεία απαραίτητα για την καλή λειτουργία της.

Θα χτίσουμε σιγά σιγά το ρόστερ, αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες της εποχής και με γνώμονα να αποκτήσουμε παίκτες οι οποίοι έχουν διάθεση για δουλειά και διάκριση μέσω της ομαδικής επιτυχίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ίκαρο, καθώς συν τοις άλλοις διαδέχομαι δύο καλούς μου φίλους και εξαιρετικούς προπονητές, τον Άρη Λυκογιάννη και τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν, ώστε η ομάδα να έχει μια πετυχημένη σεζόν”.

Το who is who του Δημήτρη Πρίφτη

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει να επιδείξει μια μακρά διαδρομή στους πάγκους της Α1, αφού πρώτα θήτευσε ως χεντ-κόουτς των Εσπερίδων στο γυναικείο μπάσκετ από το 1998 ως το 2000.

Τη σεζόν 2001-02 υπήρξε βοηθός του Ντιρκ Μπάουερμαν στη Δάφνη, ενώ το 2003 ο Φώτης Κατσικάρης τον εμπιστεύτηκε (μαζί με τον προκάτοχο του Θανάση Σκουρτόπουλο) στο επιτελείο του στην ΑΕΚ. Έμεινε στην Ένωση ως τα μέσα της σεζόν 2008-09 και την επόμενη περίοδο δούλεψε ως βοηθός του Κατσικάρη και του Ντέιβιντ Μπλατ στον Άρη.

Παράλληλα από το 2008 είχε προσληφθεί στο επιτελείο της Εθνικής ομάδας από τον Παναγιώτη Γιαννάκη και στη συνέχεια τον εμπιστεύτηκαν άλλοι δύο προπονητές. Με τον “Δράκο” πανηγύρισε την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, με τον Καζλάουσκας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και πέρσι με τον Ηλία Ζούρο την έκτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας που “έστειλε” το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο προολυμπιακό τουρνουά.

Ο Πρίφτης ανέλαβε χεντ-κόουτς της Καβάλας το καλοκαίρι του 2010, την οποία οδήγησε σε δύο πολύ πετυχημένες σεζόν. Τόσο το 2011, όσο και το 2012, τερμάτισε στην έκτη θέση της Α1, η οποία ήταν η καλύτερη της βραχύβιας ιστορίας της.

Ο 44χρονος τεχνικός είναι παντρεμένος με την (άλλοτε μπασκετμπολίστρια) Μαρία Αγγελοπούλου και έχει μια πανέμορφη κόρη την Αναστασία.