Ο προπονητής του Ίκαρου Χαλκίδας  Γιώργος Καλαφατάκης στάθηκε στην απειρία και την νευρικότητα της ομάδας του, ενώ για ακόμα μία φορά τόνισε ότι ο κόσμος ήταν εξαιρετικός γεμίζοντας το γήπεδο και δημιουργώντας μία καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα.

“Δεν είναι τόσο η ήττα, όσο ότι ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και έφυγε στενοχωρημένος. Βέβαια χειροκρότησε στο τέλος και στάθηκε δίπλα στην ομάδα μας. Στενοχωρήθηκα γι’ αυτούς καθώς δημιούργησαν, καταπληκτική ατμόσφαιρα καθαρά μπασκετική. Δεν τους ανταμείψαμε. Ολη η εβδομάδα για μας καταπληκτική, ίσως είχαμε την καλύτερη εβδομάδα προπονήσεων από τότε που είμαι εδώ, αλλά αυτό δεν φάνηκε στο παρκέ.

Η πίεση ήταν μεγάλη, η ομάδα έχει και απειρία και πίεση. Τους είπα να μην ξεγελαστούμε από τα φιλικά που παίξαμε με την Ελευσίνα και ότι στη διάρκεια του αγώνα πρέπει να έχουμε υπομονή ως το τέλος. Στις βολές για μια ακόμη φορά ήμασταν άστοχοι, πράγμα σημαίνει ότι έχουμε μεγάλο άγχος. Είδατε και στο 71-77 είχαμε 1/6 βολές. Η Ελευσίνα μας έβαλε δύσκολα, γιατί δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και ο Νίκου με τον Παπαμακάριο έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δεν ανταποκριθήκαμε για τρεις περιόδους. Είχαμε 15 άστοχες βολές και 15/35 δίποντα, κάτι που οφείλεται στην νευρικότητα και την απειρία.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος από την πλευρά του είπε: “Συγχαρητήρια στον Πανελευσινιακό γιατί μας κέρδισε κατά κράτος. Με αυτά τα ποσοστά, ιδίως στις βολές είναι φανερό ότι είχαμε πίεση. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Οι παίκτες έχουμε ευθύνη και το θέμα είναι πως θα αντιδράσουμε. Δεν τελειώνει το πρωτάθλημα. Αν δεν αντιδράσουμε, αυτό το νέο εγχείρημα θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο”.