Ο Ίκαρος Καλλιθέας δεν κατάφερε σήμερα να κοντράρει τον Πανιώνιο στον μεταξύ τους αγώνα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, με τον Γιώργο Καλαφατάκη πάντως να μένει ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα της ομάδας του μέχρι στιγμής. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως μία εμφάνιση δεν αλλάζει αυτό που έχει χτίζει ο σύλλογος καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Συγχαρητήρια στον Γιάννη για όλη την εικόνα της ομάδας. Όταν ήρθα στην ομάδα ο στόχος ήταν να βγούμε ένατοι. Επειδή όμως ήμασταν έκτοι και βρεθήκαμε έβδομοι, αυτό μας δίνει μια πίκρα. Βέβαια δεν αλλάζει την εικόνα και την επιτυχία μας, η οποία αφορά τη διοίκηση, τους παίκτες και όλους μέσα στον Ίκαρο. Δεν μπορεί μια κακή εμφάνιση να αλλάξει την συνολική μας εικόνα.

Η διακοπή μας έκανε να χάσουμε το ρυθμό, δεν βρήκαμε αντίπαλο για φιλικό, εν’ αντιθέσει με τον Πανιώνιο που έπαιξε όπως πρέπει. Είναι παράδειγμα η εικόνα του σε αυτό το ματς. Δεν αντιδράσαμε σωστά, ξέραμε ότι θα πιέσουν τον Γκίμπσον, δουλέψαμε σε αυτό, αλλά δεν έγινε κάτι. Ήμασταν κατώτεροι των προσδοκιών. Συνεχίζουμε με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, θέλουμε να ευχαριστηθούμε αυτά τα παιχνίδια, κανείς δεν μπορεί να μειώσει την επιτυχία των παιδιών. Τα παιδιά δώσανε το 100% στο διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα και δεν έχω κανένα παράπονο, όπως και από τη διοίκηση, αλλά και από τους συνεργάτες μου”.

Ο Μιχάλης Γιαννακίδης από την πλευρά του ανέφερε: “Δυστυχώς ξεκινήσαμε με κακή άμυνα, ο Πανιώνιος πίεζε μας έβγαλε εκτός ρυθμού και πήρε τη διαφορά. Πρέπει να δουλέψουμε αυτές τις μέρες για τα πλέι-οφ, φυσικά μόνο σε θαύμα μπορούμε να ελπίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Θα αγωνιστούμε, όμως, για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να χαρούμε την παρουσία μας στα πλέι-οφ”.