Ο Ίκαρος βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στόχος του είναι να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό είναι κάτι που πιστεύουν οι ιθύνοντες του συλλόγου πως μπορεί να επιτευχθεί, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο οποίος μίλησε στην ραδιοφωνικό σταθμό “NovaΣΠΟΡ FM 94,6”.

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας της Καλλιθέας μίλησε αρχικά για την πορεία της ομάδας του και είπε: “Είχα πει ότι αυτή η ομάδα μπορεί κάποια στιγμή να γίνει σαν το Μαρούσι, που ήταν σφήνα στους μεγάλους. Κάποιοι με χλεύασαν όταν το είπα, αλλά η φετινή πορεία του Ικάρου δείχνει πως είχα δίκιο. Αν καταφέρουμε να τερματίσουμε έκτοι, η φετινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί δική μας, παρότι δεν έχουμε πολύ κόσμο ή μεγάλη ιστορία. Έχουμε κάνει ρεκόρ νικών με έντεκα, ρεκόρ εκτός έδρας νικών με τρεις, πήραμε μία ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού και γενικότερα έχουμε μια πολύ καλή πορεία. Εμείς που ζούμε την ομάδα από την αρχή το πιστεύαμε, όταν ο πολύς κόσμος θεωρούσε πως θα δώσουμε μάχη να σωθούμε. Μετράμε πέντε σερί νίκες και υπάρχει ανεβασμένη ψυχολογία στην ομάδα, μετά και την έλευση του Γιώργου Καλαφατάκη“.

Για τη συμβολή του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Αγγελόπουλου, ανέφερε: “Στις ομάδες αυτό που μετρά είναι η διάρκεια. Ο Ίκαρος είναι μια ομάδα γειτονιάς που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Ένας άνθρωπος την πήρε από τα τοπικά και την έφερε στην Α1. Μπορεί να μην έχει ο Ίκαρος μία ολόκληρη πόλη από πίσω του, αλλά και ομάδες γειτονιάς έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Οι παρέες γράφουν ιστορία και αυτό αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά. Ο πρόεδρος έκανε δουλειά σε βάθος και τα παιδικοεφηβικά τμήματα έχουν εξαιρετικές πορείες. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι ένας ρομαντικός άνθρωπος που αγαπά πραγματικά το μπάσκετ και τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στο χώρο”.

Τέλος για την πρόθεση του Δημήτρη Αγγελόπουλου να αποχωρήσει από την ΚΑΕ, δήλωσε: “Αυτές οι ομάδες έχουν ημερομηνία λήξης που έρχεται όταν ο άνθρωπος που τις ανέβασε αποχωρήσει, είτε επειδή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, είτε επειδή του πέρασε η τρέλα. Ο πρόεδρος έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει, αλλά γίνεται προσπάθεια να έχει η ομάδα συνέχεια. Στον κ. Αγγελόπουλο έχει στοιχίσει πολλά λεφτά αυτή η προσπάθεια. Την πρώτη χρονιά στην Α1 έβαλε 650.000 ευρώ από την τσέπη του. Φέτος έγινε ένας πολύ καλός σχεδιασμός και θα χρειαστούν λίγα χρήματα για να υπάρχει ισοσκελισμός μεταξύ εσόδων και εξόδων. Ο κ. Αγγελόπουλος ψάχνει κάποιες υγιείς συμμαχίες για να βοηθήσουν την ομάδα. Τον ενδιαφέρει να βρει ανθρώπους που θα τον υποστηρίξουν. Τη βλέπει σαν παιδί του την ομάδα. Την πήρε από τα τοπικά και μπορεί να τη δει έκτη στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για τον ίδιο και για όλους εμάς στην ομάδα. Εγώ είμαι αισιόδοξος πως κάτι καλό θα γίνει και θα υπάρχει μία συνέχεια”.