Ο Ίκαρος Καλλιθέας ήταν από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, ομάδες που κατέθεσε εγκαίρως τον πλήρη φάκελο για τη συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα της Α1. Υπάρχουν όμως, ομάδες που δεν έχουν καταθέσει τον φάκελο και πολύ περισσότερο, όπως γράψαμε και χθες, ζητούν να μειωθεί το ποσό της εγγυητικής ή ακόμα και να καταργηθεί, δημιουργώντας την πρώτη κόντρα με τον Γιώργο Χαλβατζάκη.

Ο Ίκαρος, με επιστολή του αντιπροέδρου του, Θανάση Δούνη, εκφράζει τη στήριξή του στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και ζητά “ισονομία και αξιοπιστία” για το νέο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά:

“Όπως στη χώρα μας επί χρόνια ξοδεύαμε περισσότερα από ότι παράγαμε, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε, έτσι και στο μπάσκετ, που αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας και της Ελληνικής οικονομίας, πολλοί είχαν συνηθίσει σε απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας, με πολύ περισσότερα έξοδα απ’ ότι έσοδα.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Δεν είμαστε υπέρμαχοι ούτε των μεγάλων εγγυητικών, ούτε των σκληρών όρων και κανόνων.

Είμαστε όμως υπέρμαχοι της τήρησης από όλους με απόλυτη ακρίβεια των όποιων κανόνων για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Απαιτούμε ισονομία και αξιοπιστία.

Θέλουμε ο καθένας να κάνει τις κινήσεις που ορίζεται να κάνει από τον Κανονισμό Πρωταθλήματος και να λαμβάνει τη θέση που του αξίζει.

Ο ΙΚΑΡΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ, Γ. ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

1ον) Να παραδώσει τις μετοχές της ομάδας σε ανθρώπους που γνωρίζει πως θα φέρουν τον σύλλογο από την απόλυτη νομιμότητα στην απόλυτη ανομία, για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστικός.

2ον) Να αποσυρθεί από το Ελληνικό Πρωτάθλημα της Α1.   

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ
Θανάσης Δούνης