Η συμμετοχή στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής σεζόν για τον Ίκαρο Καλλιθέας, όπως τόνισε ο Γιώργος Καλαφατάκης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής των “μπλε” δήλωσε αρχικά: “Ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι πολύ σημαντικό για τον Ίκαρο το γεγονός ότι συμμετέχει στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία του και αυτό δεν μπορούμε το περάσουμε στο ντούκου. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έμεινε πολύ πίσω από πλευράς ενέργεια και ρυθμού λόγω των αναβολών των αγώνων. Χάσαμε το δέσιμό μας. Είχαμε και την παραφιλολογία με την ομάδα, αν συγχωνεύεται ή αν μετακομίζει σε άλλη πόλη. Πιστεύω πως όλα αυτά έπαιξαν ρόλο στο να εμφανιστούν κάποιοι βασικοί μας παίκτες χειρότεροι του αναμενομένου”, και συνέχισε αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τους “πράσινους”:

“Αυτό που θέλαμε ήταν να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί, γιατί ήταν εύστοχος ο Γιαννακίδης από την περιφέρεια, αλλά δεν παίξαμε καλή άμυνα. Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα. Ελπίζω να κλείσουμε τη χρονιά στο γήπεδό μας με μία αξιοπρεπή εμφάνιση”, ενώ κατέληξε λέγοντας: “Η παραφιλολογία ότι η ομάδα φεύγει ή συγχωνεύεται και όσα λέγονται απ έξω επηρεάζει τα παιδιά. Χειρότερο όλων, όμως, ήταν ότι χάσαμε το ρυθμό μας τις τελευταίες εβδομάδες”.

Τέλος, ο Αλέξης Μήτσιαλος είπε: “Ήταν ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι δύο ομάδες. Αυτό που θέλαμε ήταν να παίξουμε με πάθος. Έτσι  κι αλλιώς ήμασταν χαρούμενοι επειδή η ομάδα έφτασε στην έβδομη θέση. Είχαμε κάποιες ατυχίες, όπως ο τραυματισμός του Αλέξη Κυρίτση. Αυτό που θέλουμε είναι όσα παιχνίδια απομένουν για το τέλος της σεζόν να τα ευχαριστηθούμε“.