Ο Ζόραν Βρκιτς είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά ώστε να βοηθήσει τον Ίκαρο να πετύχει τους στόχους του τη νέα αγωνιστική σεζόν. “Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί καλύτερα για μένα. Στους λίγους μήνες που έπαιξα στην Α1, διαπίστωσα ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική και σκληρή λίγκα. Παράλληλα ξέρω πως ο Ίκαρος είναι μια ομάδα απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της, που κάθε χρόνο προσπαθεί να κάνει ένα βήμα προς το πάνω. Είμαι χαρούμενος που θα τον βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια” είπε ο παίκτης και συνέχισε:

Θα δίνω το 100% των δυνάμεων μου σε κάθε αγώνα και σε κάθε προπόνηση. Δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί όλοι μας κρινόμαστε από αυτά που κάνουμε στο παρκέ. Το βασικό είναι να δουλέψουμε σκληρά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και να ακούμε τις οδηγίες του προπονητικού επιτελείου. Είναι δύο βασικά πράγματα κι αν τα κάνουμε, πιστεύω πως η σεζόν θα κυλήσει καλά”.

Ο Βρκιτς αναφέρθηκε και στο παιχνίδι του Ίκαρου με το Περιστέρι (τον τότε σταθμό της καριέρας του) όπου είχε κερδίσει η ομάδα της Καλλιθέας με 74-68 και ο Κροάτης παίκτης είχε αστοχήσει σε πέντε τρίποντα: “Υπόσχομαι πως θα πετύχω περισσότερα τρίποντα απ’ ότι σε εκείνο το ματς. Για να μιλήσω σοβαρά, δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Απ’ ότι ξέρω, τώρα η ομάδα χτίζεται από την αρχή με πολλούς νέους παίκτες και με έναν νέο προπονητή. Όπως είπα για μένα το βασικό είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, αν θέλουμε να έχουμε μια καλή σεζόν”.