Μία νέα σελίδα ανοίγεται στην ιστορία του Ικάρου που μετακόμισε στη Χαλκίδα και σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση παρουσιάστηκε στον μπασκετικό κόσμο της πρωτεύουσας του Ευβοϊκού. Το παρών στον ειδυλλιακό χώρο που βρίσκεται ο πολυχώρος “Stavedo” στη Χαλκίδα, έδωσαν πλήθος κόσμου και αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ικάρου αναφέρει…

“Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής Νικόλαος Μπέλλος και Τάσος Κολτσιδόπουλος, ο ιδρυτής του Ικάρου Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της ομάδας κι αντιπρόεδρος του Οργανισμού λιμένων Ευβοίας Ηλίας Μπουρμάς, ο χεντ κόουτς Γιώργος Καλαφατάκης και ο αθλητικός διευθυντής Σταύρος Ελληνιάδης ανέλυσαν τα σχέδια τους για τον Ίκαρο Χαλκίδας, ο οποίος με προσεκτικά βήματα θέλει να καθιερωθεί και να δώσει το στίγμα του στο πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως ήδη έχουν τεθεί σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας για την περίοδο 2013-’14.

Πλήθος κόσμου, αλλά κι αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στον ειδυλλιακό χώρο που βρίσκεται ο πολυχώρος “Stavedo” στη Χαλκίδα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου στην Χαλκίδα του Υπουργού Σίμου Κεδίκογλου, Τζοβάνα Γκόγκου, οι αντιδήμαρχοι Χαλκίδας Βασίλης Καθαροσπόρης και Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λάμπρος Γκάνης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νίκος Γεωργάτος, ο διοικητής στο νοσοκομείο Χαλκίδας Τάσος Σεπετής και ο πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος του επιμελητηρίου Χαλκίδας Ιωάννης Φρουδαράκης. Ο Ίκαρος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση και πλέον ανανεώνει το ραντεβού του στο κλειστό της Κανήθου!

Ο πρώτος που πήρε τον λόγο στην συνέντευξη Τύπου ήταν ο Τάσος Κολτσιδόπουλος, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ικάρου Χαλκίδας: “Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και φυσικά τον κύριο Αγγελόπουλο, με τον οποίο εδώ και καιρό βρισκόμαστε σε συζητήσεις κι εν τέλει φθάσαμε σε συμφωνία μαζί του”, ήταν η πρώτη κουβέντα του κύριου Κολτσιδόπουλου.

“Θέλω να ξεκαθαρίσω πως ο Ίκαρος ήρθε για να μείνει στην Χαλκίδα και χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο πίσω από αυτό το εγχείρημα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα καθιερωθεί στο πρωτάθλημα της Α1 και θα κάνει περήφανο τον κόσμο της Χαλκίδας. Βρικόμαστε στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας και είμαστε περήφανοι που έχουμε γεννηθεί σε αυτή. Ήδη αρκετός κόσμος βρίσκεται δίπλα μας και βοηθάει την προσπάθεια που κάνουμε. Οι κύριοι Ανέστης Αλιμπινίσης και Μιχάλης Θαλάσης είναι σημαντικοί αρωγοί αυτού του εγχειρήματος, ενώ υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μας στηρίζουν”.

Σε ερώτηση για το αν γήπεδο της Κανήθου πληροί της προϋποθέσεις συμμετοχής στην Α1, ο Τάσος Κολτσιδόπουλος απάντησε: “Αυτό είναι δεδομένο. Ήδη ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Κονδύλης επιθεώρησε το γήπεδο την προηγούμενη εβδομάδα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους χώρους του, τις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο. Σαφώς θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις, ώστε το γήπεδο να είναι άρτιο“.

Μέσα σ’ όλα τέθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής στο μέλλον της ομάδας στο Eurocup. “Ας μην πηγαίνουμε τόσο μακριά“, έσπευσε να τονίσει ο νομικός σύμβουλος Ηλίας Μπουρμάς, ο οποίος συνέχισε: Η ομάδα πρώτα απ’ όλα θέλει να καθιερωθεί στην Α1. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, στο οικονομικό πνεύμα της εποχής που θα είναι ανταγωνιστική και θα φέρει τον κόσμο της Χαλκίδας στο γήπεδο. Δεν κοιτάζουμε τόσο μακριά, πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα”.

Επί του ιδίου θέματος αναφέρθηκε και ο κόουτς Γιώργος Καλαφατάκης: “Βλέπετε πως άλλες ομάδες που βρίσκονται χρόνια στην Α1, όπως το Ρέθυμνο ή ο Κολοσσός δεν παίζουν στο Eurocup, ενώ έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να το πράξουν. Εμείς πρώτα απ’ όλα θέλουμε να καθιερωθούμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα”.

Οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Καθαροσπόρης και Φάνης Σπανός εκπροσώπησαν τον Δήμο Χαλκίδας στην παρουσίαση του Ικάρου. Ο πρώτος είχε την ευγενή καλοσύνη να μιλήσει για τον Ίκαρο Χαλκίδας: “Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει να έχει η Χαλκίδα μια ομάδα στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε την ομάδα του Ικάρου Χαλκίδας με κάθε τρόπο. Ακόμα και 10 ευρώ να δώσει κάποιος, θα είναι καλό. Εμείς ως Δήμος θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα πράξει και ο κόσμος της πόλης μας. Καλωσορίζουμε τον Ίκαρο στην Χαλκίδα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία”.

Από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής του Ικάρου Σταύρος Ελληνιάδης επισήμανε πως “είναι ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην πανέμορφη πόλη της Χαλκίδας και ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια. Θα δουλέψουμε σκληρά ο καθένας από τον πόστο του για να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα κάνει περήφανο τον κόσμο της Χαλκίδας. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε εδώ και θα συζητάμε για την επιτυχία της ομάδας”.