Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Ίκαρος αποκλείοντας τα Τρίκαλα στο ντέρμπι της δεύτερης φάση του θεσμού και ο προπονητής της ομάδας της Χαλκίδας, Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε στο basketblog.gr για το άγχος της πριεμέρας (πρώτο επίσημο παιχνίδι) και την απειρία της ομάδας του, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφής εάν κι εφόσον χρειαστεί αργότερα.

“Είχαμε άγχος γιατί ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Η ομάδα βρίσκεται στο στάδιο του χτισίματος με πολλά νέα παιδιά χωρίς εμπειρία. Έχουμε πολύ δρόμο και δουλειά να κάνουμε. Έχουμε και δύο τραυματισμούς, τον Μανωλόπουλο και τον Παπανικολόπουλο, δύο έμπειρα παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν για να βοηθήσουν την ομάδα.

Ξεκινήσαμε μουδιασμένα, αλλά στη συνέχεια με διάφορα σχήματα βρήκαμε το κουράγιο και γυρίσαμε το παιχνίδι. Υπήρχε πίεση στην ομάδα λόγω της πρεμιέρας, αφού αγωνιζόμασταν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό μας, σε αντίθεση με τα Τρίκαλα που δεν είχαν αυτό το άγχος.

Σε ερώτηση για το πως αντιμετωπίζει τα παιχνίδια του Κυπέλλου αυτή την περίοδο ο Έλληνας τεχνικός είπε: “Είναι καλύτερα αυτά τα παιχνίδια από τα φιλικά γιατί έχεις κίνητρο και στόχο. Βοηθάνε πολύ και τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της Α1. Τώρα το ζουν ουσιαστικά γιατί είναι διαφορετικό να τους το μεταφέρουμε εμείς με λόγια και διαφορετικό να παίζουν και να συνειδητοποιούν σιγά σιγά τι θα αντιμετωπίσουν”.

Τέλος, ο Γιώργος Καλαφατάκης αναφέρθηκε και στην πορεία της προετοιμασίας μέχρι τώρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κάποια μεταγραφή στο μέλλον: “Αργήσαμε να χτίσουμε την ομάδα γιατί ήταν και περιορισμένη η αγορά, κυρίως η ελληνική. Το θέμα είναι στις 12 Οκτωβρίου να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Εάν κι εφόσον χρειαστεί αργότερα μπορεί να κάνουμε κάποια κίνηση. Σωστά και γρήγορα, αλλά χωρίς πανικό”.