Ο παίκτης του Ίκαρου, Μουχάμαντ Φαγιέ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του επί της Καβάλας. Ο Σενεγαλέζος, που βλέπει τον κόσμο από τα 2μ08, μίλησε για τον Ίκαρο, τους στόχους του συλλόγου αλλά και τον ίδιο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε, δεν  ήταν “πρωτάρης” στο μαρκάρισμα ενός αντίπαλου γκαρντ καθώς είχε κληθεί να κάνει το ίδιο και στην παρουσία του στην Αμερική: “Δεν ήταν κάτι περίεργο για μένα. Στο κολέγιο, οι προπονητές μου συνήθιζαν να με βάζουν να μαρκάρουν αντίπαλους γκαρντ, οπότε είχα την εμπειρία. Αυτό που μετράει για μένα είναι ότι βοήθησα την ομάδα μου να πάρει μια σημαντική νίκη”.

Ο 27χρονος φόργουορντ στη συνέχεια, υποστήριξε πως ο ‘Ίκαρος έχει τις δυνατότητες να φτάσει στα πλέι οφ, για πρώτη φορά στην ιστορία του και θεωρεί πως αυτός είναι ο επόμενος στόχος της ομάδας: “Πιστεύω στα πλέι-οφ. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά με τους προπονητές και θεωρώ ότι θα έρθουν περισσότερες νίκες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την υποστήριξη που έχουμε από τη διοίκηση και όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα γίνονται τα πράγματα. Απλά πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά”.

Τελειώνοντας, στάθηκε στις διαφορετικές ανάγκες του ελληνικού πρωταθλήματος, σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές του εμπειρίες: “Είναι διαφορετικό το μπάσκετ στην Ελλάδα, από αυτό που είχα συνηθίσει στο ΝCAA και πέρσι στην Γαλλία. Με την βοήθεια των προπονητών, αλλά και των συμπαικτών μου, έχω αρχίσει να βελτιώνομαι και να ανακτώ την αυτοπεποίθηση μου”.