Ο Ίκαρος κατάφερε να επικρατήσει του Άρη στην Καλλιθέα και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Καλαφατάκης έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, ενώ τόνισε πως θέλει να κάνει φέτος την καλύτερη πορεία στην ιστορία του συλλόγου.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Παίζαμε ένα πολύ δύσκολο και κομβικό παιχνίδι για την ιστορία της ομάδας. Έπρεπε να πιάσει τόπο η νίκη μέσα στη Ρόδο, θέλαμε τη νίκη γιατί έχουμε ίδιους στόχους με τον Άρη. Παράλληλα θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη πορεία στην ιστορία του Ικάρου και αυτές οι 11 νίκες είναι οι περισσότερες στην ιστορία της ομάδας. Πήραμε και τη διαφορά, αλλά τώρα έχουμε δύσκολη συνέχεια.

Με κόπο, ιδρώτα και πολλά προβλήματα, έχουμε φθάσει ως εδώ. Πρέπει να δουλέψουμε συγκεντρωμένα και ταπεινά όπως τώρα. Με το “εγώ” κάτω από το “εμείς”. Όπως ο Λάζαρος (σ.σ. Αγαδάκος) έπαιξε με σοβαρό διάστρεμμα, αλλά και ο Φαγέ με ένεση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη για τα καλά του λόγια και να του ευχηθώ καλή συνέχεια. Το ματς το κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο. Από την άμυνα πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Τώρα κοιτάμε το επόμενο”.

Από την πλευρά του ο Σόλομον Αλάμπι είπε: “Ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτό το ματς, καθώς είχαμε προπονηθεί πολύ σκληρά και είχαμε διαβάσει καλά τον αντίπαλο. Είναι μια σημαντική νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ικάρου και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος”.