Η ομάδα των Τρικάλων πραγματοποίησε ένα μικρό διάλειμμα από την προετοιμασία για την νέα σεζόν καθώς την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η Media Day τους. 

Οι Θεσσαλοί την Πέμπτη τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τους στόχους της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα. 

Ο Γιάννης Καστρίτης που για πρώτη φορά ηγείται του πάγκου των Θεσσαλών, δήλωσε:  «Καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες, τους αθλητές και τα σταφ, να έχουμε πρωτάθλημα με υγεία μακριά από τραυματισμούς, και να δούμε αγώνες συναρπαστικούς και ανταγωνιστικούς γεμάτους θέαμα. Όσον αφορά την δική μας ομάδα είμαστε στην φάση που ολοκληρώσαμε το ρόστερ, τα παιδιά δίνουν καθημερινά στην προπόνηση τον καλύτερο τους εαυτό και είμαστε στην τελική ευθεία εν΄όψει της πρεμιέρας απέναντι στον Άρη. Συνεχίζουμε, προπονούμαστε κάθε μέρα όσο πιο σκληρά γίνεται ώστε να παρουσιαστούμε σύντομα ομοιογενείς και με την χημεία που έχουμε βάλει ως στόχο να αποκτήσουμε». Για το παιχνίδι με τον Άρη, ανέφερε: «Η προετοιμασία μας εκτός από σύντομη είχε και προβλήματα τραυματισμών σε αρκετούς παίκτες. Ουσιαστικά ακόμη χτιζόμαστε. Γνωρίζουμε την αξία και την ποιότητα του Άρη που είναι ακόμη πιο δυνατή ομάδα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια μέσα σε μία δύσκολη έδρα. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να θέσουμε σε εφαρμογή πάνω στο παρκέ πράγματα τα οποία δουλεύουμε καθημερινά».

Σχετικά με το τι να περιμένουν οι φίλαθλοι της ομάδας, δήλωσε: «Θα δουν μία ομάδα η οποία θα ξεκινά από την άμυνα και θα δίνει τον καλύτερο της εαυτό κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο γήπεδο διεκδικώντας κάθε μπάλα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί στο κομμάτι της επίθεσης, οι παίκτες είναι πολύ ταλαντούχοι και πολύπλευροι και πιστεύω ότι στην διάρκεια της χρονιάς θα δούμε όμορφο και ωραίο μπάσκετ». 

O πρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Φρύδας στις δηλώσεις του προανήγγειλε μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά. Αναλυτικά, «Είναι η 4η μας χρονιά στην Α1, ξέρουμε ότι απαιτείται επιμονή και υπομονή και πως μέχρι το τέλος πρέπει να παλεύεις με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας».

Ο αρχηγός της ομάδας Βαγγέλης Μανωλόπουλος, εστίασε στα νέα δεδομένα: «Είναι μία μεταβατική περίοδος για την ομάδα των Τρικάλων που έχει αλλάξει προπονητή μετά από τρία χρόνια και έχει έρθει ένας καινούργιος προπονητής ο οποίος προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία σε άμυνα και επίθεση. Είμαστε λοιπόν μία νέα ομάδα που πρέπει να βρει την χημεία της όσο πιο γρήγορα μπορεί και να κάνει τις νίκες που πρέπει ώστε να σωθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα. Για το παιχνίδι με τον Άρη, τόνισε: «Το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι μία σκληρή δοκιμασία για όλους και οι καινούργιοι μας παίκτες με το καλημέρα θα αντιληφθούν σε τι πρωτάθλημα έχουν έρθει και να μπουν σε ρυθμό για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε».

 Ο Aγγελος Τσαγκαράκης που θα παίξει για πρώτη φορά μπάσκετ στην πατρίδα του πατέρα του είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα παίξω για πρώτη φορά στην Ελλάδα και χαρούμενος που θα παίξω απέναντι σε μία ομάδα σαν τον Άρη στην πρεμιέρα. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας, όταν ήμουν πιο μικρός ερχόμουν συχνά στην Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό που θα βρεθώ εδώ και θα παίξω μπροστά στον πατέρα μου».  

 Σε ερώτηση γιατί δεν ήρθε νωρίτερα να παίξει στην Ελλάδα τόνισε: «Υπήρχαν προτάσεις αλλά για μένα ήταν καλύτερα να μείνω στην Γαλλία αφού είχα περάσει νωρίτερα έξι χρόνια στην Αμερική όπου έπαιξα στο κολλεγιακό και ήθελα στην συνέχεια να είμαι κοντά στην μητέρα μου. Τώρα μετά από οχτώ χρόνια είναι φοβερό να είμαι κοντά στον πατέρα μου».

Για την επιλογή του να έρθει στα Τρίκαλα είπε: «Ήρθα στα Τρίκαλα γιατί μίλησα με τον προπονητή Γιάννη Καστρίτη, μου άρεσε πολύ το όραμα του και έμεινα ευχαριστημένος από την ευκαιρία που μου έδωσε».

Τέλος, ανέφερε: «Νομίζω ότι ο κόσμος των Τρικάλων είναι φοβερός και έχει πολύ δύναμη. Ξέρει το παιχνίδι, ξέρει μπάσκετ και πιστεύω ότι θα τους δώσουμε λόγους και αφορμές να έρχονται μαζικά στα παιχνίδια μας. Θέλουμε όλη η πόλη να έρχεται στα παιχνίδια μας, θα δίνουμε τα πάντα, θα παίξουμε με την καρδιά μας, είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος και περιμένουμε τους πάντες στο γήπεδο.».

 Ο Ουκρανός διεθνής Ολεξάντερ Λίποβι αναφέρθηκε στον ερχομό του στην Ελλάδα και την νέα ομάδα του: «Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα αλλά είναι η πρώτη  φορά που θα παίξω σε ελληνική ομάδα και ο πρώτος Ουκρανός που έρχεται στα Τρίκαλα. Τα πάντα είναι καινούργια για μένα αλλά βρήκα ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα. Έχουμε μία νέα ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες. Έχουμε παίξει δύο παιχνίδια μέχρι τώρα, όλα τα παιχνίδια θέλουν να κερδίζουν τα παιχνίδια και αυτός είναι ο στόχος μας. Πρωταρχικός μας στόχος και φιλοσοφία του προπονητή είναι να παίζουμε καλή άμυνα».

Για το παιχνίδι με τον Άρη σημείωσε: «Ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα, μέσα στις τρεις καλύτερες της Ελλάδας, έχει καλούς και έμπειρους παίκτες και θα παίξουμε μέσα σε μία πολύ καλή έδρα με τρελούς φιλάθλους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε εκεί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και το τι θα κάνουμε θα το ξέρουμε μετά το παιχνίδι!».