Ο προπονητής των Τρικάλων, Γιάννης Καστρίτης μίλησε στη συνδρομητική τηλεόραση μετά την ήττα της ομάδας του στην πρεμιέρα της Basket League από τον Άρη εκτός έδρας και τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το πιο σημαντικό για όλους είναι να μην έχει τίποτα σοβαρό ο Σανικίντζε. Ευχόμαστε περιστικά και να μην είναι κάτι σοβαρό, να επανέλθει γρήγορα στη δράση. Στο παιχνίδι η εικόνα ήταν ξεκάθαρη. Ο Άρης επέβαλε τον ρυθμό του, ποτέ δεν απειλήθηκε. Αυτό δείχνει και η διακύμανση του σκορ. Για εμάς ήταν σημαντικό να δουλέψουμε πράγματα, να δούμε πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Ήταν μια πρώτη γνωριμία για τους καινούργιους μας παίκτες. Κατάλαβαν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έχει πολλή τακτική και καλούς παίκτες. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να σκύψουμε το κεφάλι, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είδαμε πράγματα που θέλουν βελτίωση, πρέπει να δουλέψουμε σε αυτά».

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, δήλωσε τα εξής:

«Καλή χρονιά και καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες και πάνω από όλα υγεία για όλους τους αθλητές. Δυστυχώς αυτή την στιγμή μας στενοχωρεί και μας ανησυχεί και εμάς ο τραυματισμός του Σανικίντζε και θέλουμε ως ομάδα να ευχηθούμε περαστικά, να μην είναι σοβαρό και πολύ γρήγορα να επανέλθει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, ο Άρης επέβαλε από το ξεκίνημα ξεκάθαρα τον ρυθμό του και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι δικαιότατα νικητής. Το σημαντικό για την δική μας ομάδα και αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε κάποια πράγματα σε εφαρμογή στο παρκέ. Κάποια από αυτά μας άρεσαν. Είδαμε πολύ περισσότερα σε πράγματα που χρήζουν βελτίωσης και σε αυτόν τον άξονα θα κινηθούμε δουλεύοντας σκληρά όλες τις επόμενες εβδομάδα, προκειμένου να φτάσουμε στον απαιτούμενο βαθμό ομοιογένειας, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας στο πρωτάθλημα».

Από πλευράς παικτών, ο Γιάννης Καραθανάσης δήλωσε: «Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ στις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, να φανούμε ανταγωνιστικοί. Ξέραμε με ποια ομάδα παίζουμε και τι μπορούμε να περιμένουμε. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια. Προσπαθήσαμε από το πρώτο δεκάλεπτο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πάνω από όλα προσπαθήσαμε στην άμυνα. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πιστεύω πως αυτό συνέβη επειδή είμαστε νέα ομάδα. Ουσιαστικά το ρόστερ διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα, οπότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Πάτρα στην έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικό».