Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των Τρικάλων:

«Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη και πολύ σημαντική για εμάς, στην προσπάθειά μας για την σωτηρία. Τα παιδιά έβγαλαν πολύ μεγάλη ενέργεια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είναι κάτι που φαίνεται και στη μάχη των ριμπάουντ, όπου υπάρχει ισορροπία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός στο κομμάτι αυτό. Είχαμε πρώτο στόχο να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στην ενέργεια, γνωρίζοντας ότι είχε μεσοβδόμαδο παιχνίδι και ταξίδι. Δεν έπρεπε να κάνουμε καθόλου εκπτώσεις σε αυτό. Στο μεγαλύτερο μέρος τα καταφέραμε.

Υπήρχαν κάποια κομμάτια, κάποια «παιχνίδια» που δεν πήγαν πολύ καλά, αλλά εκεί φάνηκε και ο χαρακτήρας των παιδιών που συνέχισαν να πολεμάνε. Ο αγώνας αυτός βοηθά την ομάδα να κάνει ένα βήμα μπροστά σε ότι αφορά την πνευματική της ετοιμότητα, καθώς μην ξεχνάμε πως έχουμε μια μικρή σε μέσο όρο ηλικίας ομάδα».

Για την κίνηση των παικτών του να κατευθυνθούν προς την κερκίδα για να πανηγυρίσουν με τον κόσμο: «είναι κάτι που συνηθίζεται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα», ενώ σχετικά με τη βελτίωση στο low post: «Έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Ήταν ένα κομμάτι στο οποίο θεωρητικά έχουμε αδυναμία και στην αρχή αφήναμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν θέση και να εκτελέσουν. Βελτιωθήκαμε στο κομμάτι αυτό, δεν τους επιτρέψαμε να πάρουν θέση εύκολα και μας βοήθησε και αυτό. Μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ είχαν και την επιπλέον κούραση από το ταξίδι για τον ευρωπαϊκό τους αγώνα. Δεν είναι εύκολο να δίνεις δύο τέτοια παιχνίδια υψηλής έντασης σε λίγες μέρες. Κάποια παιδιά έκαναν βήμα μπροστά σήμερα. Καλύφθηκε λίγο η δικαιολογημένα κακή μέρα του Τζόουνς, που έπαιξε με υψηλό πυρετό. Είχαμε τα θέματα μας, καθώς στην pick n roll άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Κάποια στιγμή κολλήσαμε στο κοντό σχήμα το ΠΑΟΚ, επειδή δεν είμαστε πολύ συνηθισμένοι να παίζουμε έτσι εμείς. Μίλησε η προσωπικότητα κάποιων παικτών εκεί που έβαλαν καλάθια εκτός συστήματος.”

Σε ότι αφορά την επόμενη αναμέτρηση των Τρικάλων, εκτός έδρας, με τον ΓΛ Φάρο, ο Μέξας τόνισε: «Στον ΓΛ Φάρο έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στη δημιουργία της ομάδας. Σήμερα νίκησε την Κύμη εκτός έδρας. Θα γίνει μάχη και όποιος είναι πιο έτοιμος πνευματικά και σωματικά θα έχει και το προβάδισμα. Έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα, βρισκόμαστε στην αρχή. Θα δούμε τι θα γίνει».

Κλείνοντας, ανέφερε: “Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ, πιστεύω είναι θέμα χρόνου να βρει το ρυθμό του. Θέλει υπομονή… Υπάρχει πίεση στον ΠΑΟΚ, αλλά και η υπομονή χρειάζεται. Δεν είναι εύκολη η καθημερινότητα σε μια ομάδα, όταν εχει τραυματισμούς Δεν είναι δικαιολογίες, είναι πραγματικότητα που ισχύει για όλους τους προπονητές”.