Τα Τρίκαλα συνεχίζουν να… τρέχουν για τη στελέχωση του νέου τους ρόστερ, το οποίο θα διαθέτει μόλις τέσσερις παίκτες από εκείνο της περασμένης χρονιάς, με τη διοίκηση να κινείται σε ουκ ολίγα «μέτωπα» για να ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να ξεκινήσει άμεσα και η προετοιμασία για την επόμενη Basket League. Οι Θεσσαλοί, λοιπόν, φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση ακόμη δύο παικτών και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Γκιλβίντας Μπιρούτα και Άγγελο Τσαγκαράκη, όπως αναφέρει το Basketplus.gr. 

Πρόκειται για δύο κινήσεις, οι οποίες θα ισχυροποιήσουν σημαντικά το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη, τόσο στην περιφερειακή γραμμή όσο και στην φρόντ-λάιν. Ξεκινώντας από την πρώτη περίπτωση, ο Λιθουανός φόργουορντ είχε αποτελέσει μία από τις σημαντικές μεταγραφές του Λαυρίου, στο «ντεμαράζ» που είχε κάνει η ομάδα της Ανατολικής Αττικής για την κατάκτηση της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Στα πέντε παιχνίδια που πρόλαβε να παίξει, είχε κατά μέσο όρο 3.4 πόντους και 2.2 ριμπάουντ ανά αγώνα, σε κάτι παραπάνω από 12 λεπτά συμμετοχής. Ο ίδιος, όπως φαίνεται, θα παραμείνει κάτοικος Ελλάδας, αλλά πορευόμενος βορειότερα, για λογαριασμό των Τρικάλων.

Ενδιαφέρον θα έχει, ασφαλώς, η γνωριμία του Άγγελου Τσαγκαράκη με την χώρα καταγωγής του. Γεννηθείς στο Μαντ-Λα-Ζολί της Γαλλίας και αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο της Πομόνα, ο 32χρονος γκαρντ έχει αγωνιστεί μόνο σε γαλλικούς συλλόγους και κυρίως της δεύτερης κατηγορίας, όπου είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής το 2014 με την φανέλα της Μπουλόν, ενώ το 2012, όταν και έπαιζε στην Μπουρ-Εν-Μπρες, είχε καταφέρει να βρεθεί στο All Star Game. Τη σεζόν που πέρασε, φορούσε την φανέλα της Βισύ, με την οποία πραγματοποίησε μεστές εμφανίσεις για ακόμη μία φορά, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 11.3 πόντους με 37.5% στα τρίποντα, 1.8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Τα Τρίκαλα, του προσφέρουν μία σπουδαία πρόκληση και φαίνεται πως ο Τσαγκαράκης δε θα την αρνηθεί.