Δίπλα στον Γιάννη Τζήμα στο τεχνικό επιτελείο των Τρικάλων θα βρίσκεται τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Σωτήρης Νικολαΐδης, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τον σύλλογο και ανακοινώθηκε και επίσημα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μάλιστα, ο τελευταίος είναι προσωπική επιλογή του Έλληνα τεχνικού με τη διοίκηση να εκπληρώνει την επιθυμία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
“Μετά από εισήγηση του Γιάννη Τζήμα ο Σωτήρης Νικολαϊδης εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ως παίκτης ο Σωτήρης Νικολαϊδης ξεκίνησε την καριέρα του στην ΧΑΝΘ και στην συνέχεια αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1995 έως το 2000. Ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Σαπόρτα το 1996 και κυπελλούχος Ελλάδας το 1999 με τον ΠΑΟΚ.

Το 2000 αποκτήθηκε από το Μαρούσι και κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα το 2001. Τη σεζόν 2001-2002 έφτασε με το Μαρούσι στα ημιτελικά του κυπέλλου Κόρατς, ενώ στην Ελλάδα αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου.

Τη σεζόν 2002-2003 αγωνίστηκε στο Ηρακλή. Τα επόμενα δυο χρόνια αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

Τη σεζόν 2005-2006 επέστρεψε στο Μαρούσι και ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τη σεζόν 2006-2007 αγωνίστηκε και πάλι στην ΑΕΚ.

Αγωνιζόμενος με την Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης Παίδων Ελλάδας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ παίδων το 1991 ενώ έχει αγωνιστεί μία φορά με την Εθνική Ελλάδος.

Ως προπονητής εργάστηκε για τρία χρόνια στα τμήματα υποδομής της ΧΑΝΘ ενώ την περσινή περίοδο ήταν πρώτος προπονητής στην ομάδα της ΜΕΝΤ.

Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, παντρεμένος με δύο παιδιά.

Η διοίκηση της Aries Trikala BC καλωσορίζει τον Σωτήρη Νικολαϊδη στην ομάδα με την βεβαιότητα ότι θα βοηθήσει σημαντικά με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην νέα μεγάλη προσπάθεια”.