Η κατάσταση των Τρικάλων τη δεδομένη στιγμή, χαρακτηρίζεται αυτή τη στιγμή ως αβέβαιη και στάσιμη, καθώς με το πέρας της σεζόν στην Basket League που τα βρήκε στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα και, ως εκ τούτου, την κορυφαία τους επίδοση, δεν υπάρχει ουσιαστικά κινητικότητα. Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και ο πρόεδρος Βαγγέλης Φρύδας, έδωσε τις απαντήσεις για τα δεδομένα που ισχύουν σε δημοσιογράφους της περιοχής.

Ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλών, κάνει λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 215.000 ευρώ, αναφορικά με τις οφειλές στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ την ίδια ώρα υφίσταται κι ένα συμπληρωματικό χρέος γύρω στα 15.000 ευρώ προς παίκτες, τρίτους, ενοίκια και λοιπούς λογαριασμούς. Παράλληλα, ανέφερε πως η απόφαση για την τύχη των Τρικάλων θα δοθεί άμεσα από τον χρηματοδότη, Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, χωρίς να διευκρινίζεται το πού θα συμμετάσχει η ομάδα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Πολλά λέγονται δεξιά και αριστερά αλλά προέχει πάντα η επίσημη θέση της ΚΑΕ. Θα πω κάποια νούμερα κατόπιν επιθυμίας του κ. Ρουσιαμάνη για να ενημερωθείτε εσείς και οι φίλαθλοι. Η ομάδα μετά και τις πληρωμές που έκανε την περασμένη Παρασκευή προς το Δημόσιο έχει ρυθμισμένες οφειλές σε Εφορία, ΙΚΑ και Δήμο.

Με τις προσαυξήσεις το συνολικό ποσό είναι 160.000 περίπου ευρώ.Από αυτά τα 107.000 είναι στην εφορία, τα 29.000 στον Δήμο και 27.000 στο ΙΚΑ. Υπάρχει και ένα ποσό στις 49.000 ευρώ που δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη προς την εφορία.

Σύνολο 215.000 ευρώ οι οφειλές προς το Δημόσιο. Αφορά όλη την τριετία που πέρασε και φυσικά έχουν πληρωθεί παίκτες, προπονητές και τρίτες υποχρεώσεις.

Υπάρχει οφειλή προς παίκτες περίπου 5000 ευρώ, προς τρίτους στην πόλη περίπου 2000 ευρώ και για ενοίκια, ρεύματα κ.λ.π περίπου 8.000 ευρώ.

Στους υπαλλήλους οφείλεται ένα διάστημα δύο μηνών αλλά αυτό με την έναρξη κάθε περιόδου εξοφλείται»

Για την πρώτη χρονιά στην Α1: «Όταν ανέλαβε ο κ. Ρουσιαμάνης την πρώτη χρονιά οι οφειλές προς το Δημόσιο ήταν 137.269 ευρώ άρα τα περισσότερα από τα χρωστούμενα. Τα υπόλοιπα ήταν την 2η και 3η χρονιά και καταλαβαίνετε ότι η ομάδα προσπαθούσε και ήταν εντάξει στα οικονομικά. Τις τελευταίες μάλιστα δύο περιόδους να μην παραβλέψουμε και τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ στο μισό απ΄ότι την πρώτη χρονιά της ομάδας στην Α1».

Οφειλές πριν την ΚΑΕ: «Όταν η ομάδα έγινε ΚΑΕ πλήρωσε πολλά χρήματα από προηγούμενα του ερασιτέχνη. Πάνω από 200.000 ευρώ πληρώθηκαν από τον κ. Ρουσιαμάνη και την ΚΑΕ. Τα ανέλαβε ο κ. Ρουσιαμάνης. Ήταν υποχρεώσεις προς προπονητές, παίκτες κ.λ.π. Στην πορεία έβγαιναν και άλλα. Δικαστικές διαμάχες προηγούμενων ετών από παίκτες και τέτοια. Αυτά όλα πληρώθηκαν από την ΚΑΕ και τον κ. Ρουσιαμάνη».

Για τα 2 τελευταία χρόνια: «Πέρα από την πρώτη σεζόν, τα δύο προηγούμενα χρόνια διαχειριστήκαμε μέσα στην κρίση τα πολύ μειωμένα έσοδα με μεγάλη δυσκολία αλλά η ομάδα στο τέλος έβγαλε αυτή την καλή οικονομικά εικόνα. Αν έρθει κάποιος αυτή την στιγμή και βάλει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου παίρνει την ομάδα καθαρή».

Για την ανακοίνωση του ερασιτέχνη: «Μετά την ανακοίνωση του ερασιτέχνη ο κ. Ρουσιαμάνης δήλωσε ότι εντός 10 ημερών όποιος θέλει μπορεί να τρέξει την ομάδα. Πριν βγει η ανακοίνωση δεν ξέρω τι σκοπό είχε. Είναι στην δική του κρίση να αποφασίσει καθώς αυτός είναι που έβαλε πολλά χρήματα στον σύλλογο. Έχει ματώσει και οικονομικά και συναισθηματικά. Ποιος μπορεί να επιβάλει σε έναν άνθρωπο πως θα φερθεί όταν έχει βάλει τόσο χρήματα. Είναι θέμα δικό του τι θα κάνει και πότε θα μιλήσει για την ομάδα».

Η επόμενη μέρα: «Ο κ. Ρουσιαμάνης θα αποφασίσει όταν περάσει η προθεσμία του δεκαήμερου που έθεσε. Και ανάλογα θα πράξει για την επόμενη μέρα της ομάδας. Υπενθυμίζω ότι κανείς άλλος πέρα από τον κ. Ρουσιαμάνη, τους φιλάθλους και τους χορηγούς δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ αυτά τα τρία χρόνια».