Η επικοινωνία με τον προπονητή των Τρικάλων, Κώστα Φλεβαράκη, ήταν αυτή που έπεισε τον Γιώργο Τσιάρα να μετακινηθεί στην ομώνυμη πόλη, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο έμπειρος φόργουορντ, αναφέρθηκε στην απόφασή του να παραμείνει στην χώρα μας και να μην αγωνιστεί τελικά στο εξωτερικό, ενώ παρέθεσε και το δικό του σχόλιο για την Εθνική Ανδρών.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio 103.3:

Για την μεταγραφή του στα Τρίκαλα: «Μίλησα με τον κόουτς Φλεβαράκη για την δουλειά που γίνεται στην ομάδα και με έπεισε. Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκα στο εξωτερικό και προτεραιότητά μου ήταν να βρω μια ομάδα εκτός Ελλάδας. Βλέπω όμως ότι ανεβαίνει το ελληνικό πρωτάθλημα και γίνονται προσπάθειες να φτάσει στα καλά επίπεδα του παρελθόντος. Γι΄ αυτό και τελικά επέλεξα να παίξω φέτος στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη ξεκινάει η προετοιμασία στα Τρίκαλα και αγωνιώ να πάω, να γνωριστώ με τους συμπαίκτες μου και να δω τι μπορεί να κάνει φέτος η ομάδα. Απ΄ ότι έχω ακούσει, στόχος είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα η ομάδα να κάνει ότι καλύτερο μπορεί».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική προσπαθεί ακόμη να βρει τους αυτοματισμούς της και είναι λογικό, δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος που οι παίκτες προπονούνται μαζί. Τα παιδιά όμως είναι έμπειρα και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμα στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό που μου αρέσει στην ομάδα είναι το πάντρεμα της εμπειρίας των παλιότερων με την αθλητικότητα των πιο νέων. Η Εθνική είναι πολύ δυνατή και μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα».