Με μια “φαντασμαγορική” εκδήλωση στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, παρουσίασε και επίσημα το Σάββατο(3/10) στον κόσμο την φετινή του ομάδα, ο Κόροιβος. Με αφορμή το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του συλλόγου στην Basket League, οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα, σε μια γιορτή που παρουσίασαν ο Βασίλης Σκουντής και η Πατρίτσια Κάβουρα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Ο Κόροιβος ενώνει όλη την Ηλεία και η λάμψη του εξαπλώνεται με ταχεία βήματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του νομού. Το απόγευμα του Σαββάτου η πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα πλημμύρισε από κόσμο, που έδωσε δυναμικό “παρών” στην παρουσίαση της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Με παρουσιαστές τον Βασίλη Σκουντή και την Πατρίτσια Κάβουρα, οι φίλαθλοι της ομάδας είχαν την ευκαιρία να μάθουν όσα δεν ήξεραν για τα μέλη του νέου Κόροιβου, με τα εντυπωσιακά εφέ να κάνουν τη νύχτα… μέρα.

Ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ήταν εκεί, συνοδεία των αντιδημάρχων, Χρήστου Φωτόπουλου, Νώντα Παναγιωτόπουλου και του γενικού γραμματέα του δήμου, Λυκούργου Πολυχρονόπουλου. Την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Πάνος Μπράμος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδας Βαρουξής

και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας του δήμου Ηλιδας, Γιάννης Αθανασόπουλος.

Η τηλεοπτική παραγωγή της ΟΡΤ ήταν αντάξια των προσδοκιών και περιλάμβανε: έναρξη με το σήμα της ομάδας να εμφανίζεται στην οθόνη σε μορφή animation, χαιρετισμούς των εκφωνητών, αναδρομή από τον Βασίλη Σκουντή σε ιστορικά στοιχεία και στη συνέχεια εκτενή αναφορά του στην περασμένη σεζόν με πλάνα από τα κανάλια Novasports, παρουσίαση των χορηγών του πρωταθλήματος και των χορηγών-υποστηρικτών της ομάδας.

Τη σκυτάλη πήραν οι Ilidas Divine Touch (το θεϊκό άγγιγμα της Ήλιδας), που έκλεψαν την παράσταση και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού. Εμπνευστής της ομάδας είναι το τμήμα μάρκετινγκ του Κόροιβου και τους ευχαριστούμε θερμά.

Η   Λιλίκα, η   Αρτιόλα, η  Τάνια, η  Κωνσταντίνα, η  Έλενα, η  Αλεξάνδρα, η  Ιωάννα, η  Σταυρούλα, η  Κατερίνα, η  Κωνσταντίνα, η  Κωνσταντίνα, η  Μαρία, η  Αθηνά, με αρχηγό την Άννα Θεοδωρακοπούλου και μάνατζερ την  Κούλα Παναγιωτοπούλου είναι η τέταρτη ομάδα cheerleaders του πρωταθλήματος μετά τις αντίστοιχες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Ρεθύμνου. 

Τα κορίτσια ντύνουν το κατάστημα Παρανόια και το εργαστήριο Κουμπί. Επίσης ευχαριστούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας όπου γίνονται οι προπονήσεις του team.

Oi dιvine touch θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με την έναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο 10/10 στον αγώνα της ομάδας μας με τα Τρίκαλα.

Ακολούθησε η παρουσίαση της νέας φανέλας, που όπως συμβαίνει συνέχεια τα τελευταία χρόνια κέρδισε κολακευτικά σχόλια και το κοινό πήρε… φωτιά για να υποδεχτεί τους παίκτες και το προπονητικό τιμ, που ανέβηκαν στο βάθρο και αποθεώθηκαν, με τον Χάρη Μαρκόπουλο και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να στέλνουν το μήνυμά τους. Στο φινάλε η Πατρίτσια Κάβουρα ανέφερε τους χορηγούς της εκδήλωσης και η αυλαία έπεσε με τον ύμνο του Κόροιβου.

Ο Βασίλης Σκουντής στον πρόλογό του, ανέφερε τα εξής: “Είμαι ο Βασίλης Σκουντής και όντας ξενομπάτης που λένε και στο χωριό μου, έχω έναν επί πλέον λόγο να εκφράσω τη μεγάλη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή που μου περιποιεί η πρόσκληση του Κόροιβου  να σας καλωσορίσω μαζί με την Πατρίτσια Κάββουρα στη μεγάλη αποψινή εκδήλωση, που εκτείνεται πολύ πέρα από τα όρια μιας τυπικής, συμβατικής, συνηθισμένης, υποχρεωτικής και καθώς πρέπει  παρουσίασης της ομάδας, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της στη Basket League. 

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμβιβαστεί με τη ρουτίνα, ούτε να κλειστεί σε στενά όρια μια ομάδα που αποτελεί τον πρώτο και καθ’ όλα άξιο πρεσβευτή της Αμαλιάδας στα υψηλότερα κλιμάκια του ελληνικού αθλητισμού. 

Φέροντας το όνομα του ταπεινού φούρναρη που θριάμβευσε στον αγώνα δρόμου του ενός σταδίου στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 προ Χριστού, ο Κόροιβος βαδίζει στα χνάρια του και γράφει τη δική του λαμπρή ιστορία. 

Εδώ δίπλα από την ιστορική και ιερή γη της αρχαίας Ολυμπίας και της αρχαίας Ηλιδας, εδώ όπου δέσποζε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, εδώ όπου βασίλεψαν ο Οξυλος και ο Πέλοπας, εδώ όπου η χαρά της ζωής, της δημιουργίας και της αναψυχής δεν έχουν όρια, εδώ όπου η μυθολογία και η ιστορία συναντούν το παρόν και χαράζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος, εδώ λοιπόν βασιλεύει πια η ομάδα μπάσκετ του Κοροίβου, για την οποία δικαιούται να νιώθει υπερηφάνεια  η πόλη της Αμαλιάδας και ολόκληρος ο νομός Ηλείας. 

Κι εδώ πάλι, στην πλατεία του πολιούχου Αγίου Αθανασίου συγκεντρωθήκαμε απόψε για να κατευοδώσουμε τον Κόροιβο καθώς εκκινεί για τη δεύτερη εκστρατεία του στη Basket League με τη φιλοδοξία και τον πόθο να αφήσει και πάλι, όπως πέρυσι, έντονο το στίγμα του στα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ και συνάμα να συνεχίσει να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στα αθλητικά και όχι μόνο δρώμενα της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής. 

Μια εκστρατεία που έχει ως αφετηρία έναν ανοικτό χώρο, για να ταιριάζει κιόλας στον ανοιχτό, στον ορθάνοιχτο ορίζοντα της ομάδας. Ο Κόροιβος δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι ένα πυροτέχνημα που εμφανίστηκε ξαφνικά στον ουρανό και το ίδιο ξαφνικά χάθηκε. 

Συμπληρώνοντας 32 χρόνια ζωής, από τότε που τον γέννησαν ο Γιώργος Τσίτσος, ο Μάρκος Μπεμπλιδάκης και ο Ανδρέας Καβουρίνος έχει να επιδείξει μια σταθερή και ανοδική τροχιά: Από τα τοπικά πρωταθλήματα, στην τρίτη εθνική, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1992, πάλι στα τοπικά, ξανά στην Τρίτη εθνική το 2008, στην Α2, στη Β’ Εθνική, πάλι στην Α2 και από εκεί το μεγάλο, το ονειρεμένο άλμα στην Basket League. Στις 2 Μαίου του 2014, σε ένα δραματικό θρίλερ, ο Κόροιβος δια χειρός Σάκη Καρύδα νίκησε την Καβάλα με 58-57 και εξασφάλισε την άνοδο του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Η παρθενική παρουσία του Κοροίβου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και το παρθενικό ταξίδι και μάλιστα σε αχαρτογράφητα ύδατα ήταν υπέροχο και θα μείνει αλησμόνητο: η ομάδα τερμάτισε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 11 νίκες-15 ήττες (9-4 στην Αμαλιάδα, 2-11 εκτός έδρας) και προκρίθηκε στα πλέι οφς, όπου αποκλείσθηκε με δύο ήττες από τον πρωταθλητή Ελλάδος και φιναλίστ της Ευρωλίγκας Ολυμπιακό. 

Σε αυτή την εκπληκτική πορεία έβαλαν το χέρι τους, πάντοτε με την καθοδήγηση του Χάρη Μαρκόπουλου, οι Ντέιβις, Γκάρετ, Μπατής, Παπαπέτρου, Ρούμπιο, Μπάουερς, Αρχιμανδρίτης, Ντμιτρίεφ, Αγγελόπουλος, Βασίλιεβιτς, Γαλιώτος, Γιαννακίδης, Κανονίδης, Μάρσαλ, Τέρνερ, Φουρνόδαυλος, Ματζέτ, Φιλιππάκος, Βαρδακαστάνης, Κερκ και Λόουερι. 

Σήμερα λοιπόν είναι Κυριακή, 3 Οκτωβρίου του 2015 και ανήμερα της επετείου των 226 ετών από τότε που ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ανακήρυξε την ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμείς βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε τις δικές μας θερμές ευχαριστίες , αλλά και τις ακόμη πιο θερμές ευχές στην ομάδα του Κόροιβου. 

Στην προκειμένη περίπτωση η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, απλώς συνεχίζεται εντός, εκτός και επί τα αυτά: πέρα από το μπάσκετ, τις νίκες, τις χαρές, τις συγκινήσεις, τις ήττες, τις λύπες και τα συναισθήματα, ο Κόροιβος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις ιδέες, για τις πρωτοβουλίες, για την πρωτοπορία, για την ηθική και για την τιμιότητα του.

Η ομάδα των CheerLeaders που οργάνωσε για πρώτη φορά ο Κόροιβος αποτελείται από 16 αθλήτριες της ενόργανης, και της ρυθμικής γυμναστικής αλλά και του στίβου, δημιουργήθηκε για να ομορφύνει και να υποστηρίξει την ομάδα μας στο φετινό πρωτάθλημα, για να δώσει τον παλμό και την ενέργεια που χρειάζεται αλλά και να την εμψυχώσει στον δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά της.

Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης που υπήρξε και η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων, της αρχαίας Ήλιδας”.