Στη σημασία της παρουσίας του νέου προπονητή του Κοροίβου Αμαλιάδας, Χάρη Μαρκόπουλου, προκειμένου να βρεθεί κι αυτός στην Ηλεία, στάθηκε το νέο απόκτημα της ομάδας, Νίκος Αγγελόπουλος. Ο έμπειρος παίκτης, μίλησε παράλληλα για την πρόκληση του γεγονότος ότι πρόκειται για την παρθενική συμμετοχή του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία, καθώς και τα «βήματα» που θα τον οδηγήσουν στην καθιέρωσή του σε αυτήν.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Κοροίβου:

Τι σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση του Κοροίβου;
Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο προπονητής (σ.σ. Χάρης Μαρκόπουλος), καθώς έδειξε ότι με θέλει πολύ. Μέτρησε το ποιος είναι, άσχετα αν δεν έχει ξαναδουλέψει σαν πρώτος προπονητής, όλοι λένε πως έχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες του ΠΑΟΚ μέσω της σκληρής δουλειάς του. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η πολύ καλή προσέγγιση που μου έγινε και από την πλευρά της διοίκησης του Κοροίβου. Έδειξαν ότι με θέλουν πολύ από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε.

Ήρθες σε μια ομάδα που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Basket League ΟΠΑΠ…
Είναι μία πρόκληση για όλους μας. Τόσο για εμένα, όσο και για τους υπόλοιπους παίκτες, καθώς και για τον προπονητή. Οι ευθύνες μας σίγουρα είναι μεγαλύτερες. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή από τους όσους βρίσκονται γύρω απ΄π την ομάδα γιατί είναι καινούργια από πλευράς παικτών, προπονητών και νεοφώτιστη στην κατηγορία. Είναι απαραίτητη η στήριξη για να μπορέσουμε να δείξουμε όλη αυτή τη δουλειά που θα έχουμε κάνει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η φετινή θα είναι 12η χρονιά σου στην Α1. Βάσει της εμπειρίας σου τι θα πρέπει να κάνει ο Κόροιβος για να πετύχει τους στόχους του;
Ο Κόροιβος είναι μια επαρχιακή ομάδα, η οποία θα παλέψει για να μείνει στην κατηγορία. Σε τέτοια περιπτώσεις, βασικά ατού είναι η έδρα και ο κόσμος! Χρειαζόμαστε τη στήριξη των Ηλείων για να έχουμε ένα καυτό γήπεδο, μέσα σε κόσμια πλαίσια, και σε συνδυασμό με τη δουλειά μας, να εκπέμπουμε στο παρκέ πάθος και ενέργεια. Έτσι, θα κάνουμε από την αρχή τις νίκες που χρειαζόμαστε για να απελευθερωθούμε και να παίζουμε κάθε αγωνιστική και καλύτερα από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει άγχος.
Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να έχουμε όλοι το κεφάλι κάτω. Να μην βάζει κανένας το «εγώ» του πάνω από την ομάδα. Να είμαστε καλοί παίκτες για τον προπονητή και καλοί συμπαίκτες για τους συμπαίκτες μας! Με σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».