Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά του 2014, οι άνθρωποι του Κοροίβου έκαναν ένα “δώρο” στην ομάδα από το πάνω ράφι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη της ανόδου. Ο Γιώργος Γαλιώτος ήρθε στην Ηλεία και πρόσθεσε δύναμη και ποιότητα στη φροντ λάιν των “κυανόλευκων”, συμβάλοντας τα μέγιστα στην αήττητη πορεία ενός γύρου και… βάλε. Οι διοικούντες εκτίμησαν την προσφορά του και αποτέλεσε τον μοναδικό που ακολούθησε την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Αναπόφευκτη η προαγωγή του σε αρχηγό και η επιστροφή του στην Α1, όπου είχε διαπρέψει με τον Ηλυσιακό, συνδυάστηκε με την υπέρβαση του συνόλου του Χάρη Μαρκόπουλου με την είσοδο στα πλέι οφ. Ο ύψους 2,13μ σέντερ άνοιξε τα χαρτιά του στο “ΦΩΣ” και αναφέρθηκε στη σπουδαία διετία του στην Ηλεία και στους μελλοντικούς του στόχους.

Αποστολή εξετελέσθη και φέτος. Η ομάδα σώθηκε και παράλληλα πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ.Τι έφερε την επιτυχημένη πορεία;

Η ομάδα μας αν και νεοφωτιστη εμφανίστηκε πολυ δυνατη στο φετινό πρωταθλημα και διέψευσε τα σενάρια που μας ήθελαν πρώτο φαβορί του υποβιβασμού. Εκτός από αυτό, καταφέραμε να πετύχουμε και κάτι μεγαλύτερο. Την είσοδο της ομάδας στα playoffs. Νομίζω ότι η ομάδα οφείλει την πετυχημένη πορεία της στη χημεία και τις καλές σχέσεις μεταξύ των παικτών που θυσίασαν το “εγώ” τους για να πετύχει τους στόχους η ομάδα. Οφείλεται επίσης στην πολύ δυνατή και ποιοτική προπόνηση του προπονητικού staff και φυσικα στην τεραστια βοήθεια του κόσμου της Ηλείας που στήριξε πολυ αυτήν μας την προσπάθεια!

Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είχατε αδειάσει ή έπαιξε κυρίως ρόλο η φοβερό φόρμα των αντιπάλων σας;

Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για εμάς ήταν σίγουρα ένα δυνατό τεστ, αλλά η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ειναι τεράστια. Δεν μας άφησε κανένα περιθώριο να κυνηγήσουμε κάτι περισσότερο. Μην ξεχνάμε οτι ο Ολυμπιακός είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη και κάνει όλη την Ελλάδα περήφανη με τις επιτυχίες του.

Έγινες ο πρώτος αρχηγός στην ιστορία του Κοροίβου στην Α1. Τι σου έχει μείνει στη διετία σου στην ομάδα:

Ήταν μεγάλη μου τιμή να ειμαι αρχηγός αυτής της ομάδας που έδειξε τεράστια δύναμη και άντεξε μέσα από τόσες δύσκολες στιγμές να αγγίξει το όνειρο με την είσοδο στα playoffs και φυσικα την προηγούμενη σεζόν την άνοδο στην Α1. Στον κόσμο του Κοροίβου χρωστάω πολλα κυρίως για την ηθική υποστήριξη και την αγαπη που πήρα αλλά και θα ξεχωρίσω την φίλαθλή τους αγωγή και οτι αυτοί χειροκροτούν ανεξάρτητως αποτελέσματος και στις κακές στιγμές. Γι’ αυτό τους έχω σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Έχω πολλές στιγμές να κρατήσω απο τα δυο αυτα χρονια μου στην ομάδα.το τρίποντο του Σακη (σ.σ. Καρύδα) που μας έστειλε στην Α1, τον κόσμο που εγινε μια αγκαλια και ξεφαντωσε μαζι μας και απ τη φετινή χρονια τη νίκη μεσα στην Ελευσίνα που σφράγισε την παραμονή μας στην κατηγορία! Πέρυσι έπαιξες για πρώτη φορά στην καριέρα σου στην Α2, ενώ σε είχαμε συνηθίσει στην Α1.

Ήταν εύκολη η προσαρμογή, ερχόμενος τον Δεκέμβρη σε μια κατηγορία που δεν είχες ξανασυναντήσει;

Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ ότι οι συμπαίκτες μου, οι φίλαθλοι και φυσικα οι προπονητές της ομαδας θα μου δείξουν τόση αγαπη απ’ τις πρώτες κιολας μερες της παραμονής μουστην ομάδα. Αγωνιστικά, υπήρχαν κάποιες διάφορες αλλα θεωρώ οτι κατάφερα πολύ γρήγορα να προσαρμοστώ λόγω των ιδανικών συνθηκών που συνάντησα ερχόμενος στην Ηλεία. Θα ξαναέπαιζες στην Α2, αν δεν έβρισκες στην Α1 αυτό που σε καλύπτει; Φυσικά, αν ειχα μια πρόταση που να με καλύπτει και μια ομάδα που να εχει υψηλούς στόχους θα επαιζα παλι στην Α2. Όλα είναι ανοιχτά για μένα αρκεί να υπαρχει ενα πλάνο για μια καλη πορεια.

Πως κρίνεις το φετινό επίπεδο της Basket League;

Υπήρχαν κάποιοι αντίπαλοι που να σε δυσκόλεψαν ιδιαίτερα; Το φετινό πρωταθλημα ηταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και νομίζω ότι αυτοί που το παρακολούθησαν, έμειναν ικανοποιημένοι απ’ το θέαμα και τους δυνατούς αγώνες. Σε σχέση βεβαια με παλαιότερα υπαρχει διάφορα στην ποιότητα των ξένων λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει το άθλημα μας ειδικά στις μικρότερες ομαδες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια τώρα που τέλειωσε η σεζόν; Αποφόρτιση, διακοπές ή συνέχιση της δουλειάς;

Για μένα, τώρα ειναι η κατάλληλη εποχή για να δουλέψω πάνω στις αδυναμίες μου και να βελτιώσω πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μου. Έχω ηδη ξεκινήσει τις προπονήσεις με τον γυμναστή μου Νίκο Γλεντη ακολουθώντας της οδηγίες του και θελω οταν τελειώσει το καλοκαίρι να ειμαι πανέτοιμος για τη νέα σεζόν. Τώρα για τα μελλοντικά μου σχέδια, ανάλογα με τις προτάσεις μου θα τις αξιολογήσω με τη βοήθεια του εκπροσώπου μου και θα διαλέξω οποία με καλύπτει περισσότερο κυρίως αγωνιστικά και έπειτα οικονομικά