Η πρώτη ανοιχτή προπόνηση της χρονιάς για τον Κόροιβο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (1/9) με πολύ αισιοδοξία και ενθουσιασμό από τα μέλη της ομάδας για τη νέα χρονιά, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία στους δημοσιογράφους να μιλήσουν μαζί τους.

Ο νέος προπονητής του συλλόγου της Αμαλιάδας, Ντίνος Καλαμπάκος, σε δηλώσεις τους σχολίασε το φετινό ρόστερ του Κοροίβου ενώ αναφέρθηκε και στα φιλικά παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε:

Για το ρόστερ:« Νομίζω ότι για τα λεφτά που είχαμε και για τον τρόπο που επιδιώκουμε να παίξουμε κάναμε καλές επιλογές παικτών. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες που έχουμε και θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε. Για όλες τις ομάδες οι ξένοι είναι το 60 – 70 τοις εκατό! Προσπαθήσαμε να πάρουμε αυτό που λένε ποιοτικούς  Έλληνες αλλά είτε δεν έρχονταν οι ίδιοι είτε δεν είχαμε τα λεφτά που ζητούσαν.»

Για τα φιλικά: «11 και 17 Σεπτέμβρη έχουμε κλείσει δυο φιλικά με τις ομάδες της Πάτρας και στις 14 αναλόγως τι θα γίνει με την κλήρωση του κυπέλου μπορεί να έρθει και ο Αστακός. Θέλουμε την διάκριση στο κύπελλο και λόγω χρόνου δεν μπορούμε να κάνουμε δέκα φιλικά όπως θα θέλαμε. Αν μπορέσουμε να φτάσουμε τα 6 ή τα 7 φιλικά θα είμαστε ικανοποιημένοι.

Για τις μεταγραφές:«Είχαμε στα πλάνα μας δυο παιδιά που τελικά δεν ήρθαν.  Θα κάνουμε δυο προσθήκες ακόμα, μια στη θέση 1 και μια στη θέση 4».

Παράλληλα δηλώσεις έκανε και ο νέος φόργουορντ της ομάδας της Αμαλιάδας, Τζος Ρίτσαρτ, απαντώντας με ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο σε ερώτηση που αφορούσε στο πως πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ηλεία.

«Ήταν απλά μια… πτήση! Δεν με απασχολεί αν είναι μια μικρή ή μια μεγάλη πόλη γιατί και εγώ μεγάλωσα σε μικρή πόλη και δεν είναι πρόβλημα για μένα. Μου αρέσει που βρίσκομαι στην Ελλάδα γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα από φίλους που έπαιξαν εδώ στο παρελθόν».

Όσον αφορά την εικόνα που έχει για το ελληνικό πρωτάθλημα υποστήριξε πως «ξέρω ότι ο ανταγωνισμός εδώ είναι μεγάλος και αυτός είναι  ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα, για να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο» ενώ κλείνοντας οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας για τη φετινή χρονιά: «Θέλουμε να νικάμε! Όλοι το θέλουν αυτό  και θα δίνουμε σε κάθε αγώνα την… καρδιά μας ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε και να τερματίσουμε τουλάχιστον στο πρώτο μισό της βαθμολογίας».

Στα πλαίσια της «ανοικτής» προπόνησης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Χρήστος Λαγός, βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει και το Βραβείο Ήθους του ΕΣΑΚΕ, με το οποίο θα τιμηθεί ο Κόροιβος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λέγοντας ότι:

«Ήταν ένας στόχος που τον βάλαμε μόλις κατεκτήσαμε το πρώτο βραβείο!  Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό της Ήλιδας γιατί με την διαγωγή τους και την παρουσία τους αυτοί είναι που κατέκτησαν αυτό το βραβείο! Έχουμε υποσχεθεί ότι η έδρα μας θα είναι πάντα φιλόξενη για όλους. Πρέπει ο νομός Ηλείας να συνεχίσει να δείχνει την ποιότητα και το ήθος του και πιστεύω ότι και του χρόνου θα το κατακτήσουμε για τρίτη χρονιά!»

Ενώ για την εικόνα της ομάδας πρόσθεσε: «  Όσο περνά ο χρόνος γινόμαστε καλύτεροι και πιο έμπειροι γιατί μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το ρόστερ φέτος παρά το γεγονός ότι μένουν ακόμα δυο προσθήκες έκλεισε νωρίς! Η αλήθεια είναι ότι είναι ρίσκο το τόσο νεανικό ρόστερ αλλά έπρεπε στην αρχή του πρωταθλήματος να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερε καιρό μαζί».

Πηγή: patris-sport.gr

Πάτυ Παναγιωτοπούλου