Ο Κόροιβος ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν στην οποία κατάφερε να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στα σαλόνια της Basket League και για αυτό το λόγο η διοίκηση της ομάδας παρέθεσε δεξίωση στην οποία βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης. Στις ομιλίες που έγιναν στην δεξίωση αναφέρθηκαν στην φετινή δύσκολη χρονιά, ενώ μπήκαν και οι στόχοι για την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου:

Με αυτή την χαρακτηριστική φράση έκλεισε την ομιλία του στην εκδήλωση για τους χορηγούς, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑΣ», ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κόροιβος κ. Χρήστος Λαγός.
Μια δήλωση που «απαντά» ξεκάθαρα σε όλους αυτούς που βιάστηκαν να… ξεγράψουν τον Κόροιβο πριν καν ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, με τον Γ. Διευθυντή κ. Γιώργο Κονδύλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού κ. Δημήτρης Κωσταριάς, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Κατακόλου και πρόεδρος του ομίλου Βαρουξή (που είναι και χορηγός επικοινωνίας της ΚΑΕ) κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ο υπεύθυνος αθλητικών σχέσεων της Forthnet κ. Αλέξης Καναβός και αρκετοί ακόμη επίσημοι, όπως και οι περισσότεροι χορηγοί της ΚΑΕ, πέρα από τις καθιερωμένες βραβεύσεις που έγιναν, ο κ. Χρήστος Λαγός και ο κ. Δημήτρης Τζέτζος αναφέρθηκαν και στην χρονιά που έφυγε, αλλά και στο μέλλον, τονίζοντας ότι ο Κόροιβος θα παρουσιαστεί πολύ πιο δυνατός τη νέα αγωνιστική χρονιά, όπου ετοιμάζει μάλιστα και πολλές εκπλήξεις!
Να τονιστεί ότι ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του πάτερ Παναγιώτη Γιατρά, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, που τόνισε ότι ο Κόροιβος είναι το φως της Αμαλιάδας στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Χρ. Λαγός : «Καταφέραμε η ομάδα μας να γίνει η ομάδα όλης της Ηλείας, και ο μεγαλύτερος πρεσβευτής της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»
Ο κ. Λαγός στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι «καταφέραμε αυτά τα δυο χρόνια η ομάδα μας να ξεφύγει από τα στενά χωροταξικά σύνορα του Δήμου Ήλιδας και να γίνει η ομάδα όλης της Ηλείας, και παράλληλα ο μεγαλύτερος πρεσβευτής της στην υπόλοιπη ΕΛΛΑΔΑ αλλά και στο εξωτερικό», επισήμανε και πως «κάποιοι εδώ στον τόπο μας, ευτυχώς όχι πολλοί, μαζί με κάποιους παντογνώστες και αναλυτές που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη κρίνοντας μάλλον εξ ιδίων τα αλλότρια, διέδιδαν ότι έχουμε πουλήσει την ομάδα σε γραφεία μάνατζερ, ότι θέλουμε να ρίξουμε την ομάδα, ότι είμαστε διαχειριστές, κ.α.
Φυσικά με το τέλος της χρονιάς βγήκαν να πανηγυρίσουν μαζί μας μέχρι να αλλάξουν την κασέτα και πάνε στο επόμενο σενάριο που θα επεξεργαστούν. Συμβουλή προς όλους αυτούς. Κάτω τα χέρια από την ομάδα μας. Την λάσπη σας την επιστρέφουμε.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ είναι οι φίλοι που έφευγαν από το γήπεδο με δακρυσμένα μάτια και που κανένας τους δεν διανοήθηκε να πει την πίκρα του ούτε στον διπλανό του.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ είναι όλοι αυτοί που κράτησαν την πίκρα τους για τον εαυτό τους και μετέδιδαν στην ομάδα μόνο την θετική αύρα του και το πάθος τους για την νίκη .
ΚΟΡΟΙΒΟΣ είναι όλοι αυτοί που στερήθηκαν τον καφέ την βόλτα το δώρο στο παιδί τους για να συνδράμουν με το εισιτήριο τους την προσπάθεια της ομάδας , που δεν ζήτησαν ποτέ πρόσκληση
για να κάνουν προσωπικές δημόσιες σχέσεις.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ είναι οι μαθητές που έδωσαν το χαρτζιλίκι τους για να είναι εκεί στην κερκίδα να φωνάξουν ΚΟΡΟΙΒΑΡΑ ΟΛΕ.
Όλους αυτούς θερμά τους ευχαριστώ και για όλους αυτούς είμαστε και εμείς Κόροιβος».
Επίσης ο κ. Λαγός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια συγχώνευσης μέσω εξαγοράς της ομάδας από άλλες φιλόδοξες ομάδες που διαθέτουν Επενδυτές, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του φίλαθλου κόσμου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο φίλαθλος κόσμος της Ηλείας αγκάλιασε την προσπάθεια μας και προσήλθε μαζικά στο γήπεδο. Το κλειστό της Ήλιδας κατακλύστηκε από οικογένειες και μικρά παιδιά».
Τέλος αναφέρθηκε στο κύπελλο ήθους που κατάκτησε ο Κόροιβος την πρώτη χρόνια, και που σίγουρα θα κατακτήσει και φέτος, στην αγωνιστική συνέπεια, και σε πολλά ακόμη.
Ανέφερε δε πως φετινός στόχος της ομάδας θα είναι η οικονομική εξυγίανση της που θα συνοδευτεί με μια όσο γίνεται πιο άνετη παραμονή, ενώ βασική επιδίωξη είναι η παραμονή του κόουτς Μαρκόπουλου και η ανανέωση όλου του προπονητικού επιτελείου για την επόμενη χρόνια.
Ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι στο τέλος της τριετίας η ομάδα να είναι οικονομικά καθαρή και αγωνιστικά να κυνηγά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Επίσης ανέφερε πως «σε συνεργασία με την Περιφέρεια αλλά και τον Δήμο Ήλιδας προσπαθούμε να πετύχουμε κάποιες βελτιώσεις στο κλειστό γυμναστήριο που θα βελτιώσουν τις συνθήκες τέλεσης και παρακολούθησης αγώνων , δημιουργώντας περισσότερες ανέσεις αλλά και θα το αναβαθμίσουν αισθητικά δημιουργώντας καλύτερες δυνατότητες προβολής και διαφήμισης».

Δημήτρης Τζέτζος : «Ο Κόροιβος χτίζει το όνομα του μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας»
Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ Κόροιβος κ. Δημήτρης Τζέτζος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο Κόροιβος μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη και με πρωτόγνωρες καταστάσεις (capital controls κλπ) περίοδο που διανύει η χώρα μας, χτίζει το όνομα του, δημιουργώντας μια υπεραξία που σταδιακά θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με στόχο την καθιέρωση του ονόματος του στο φίλαθλο μπασκετικό ­και όχι μόνο­ κοινό», ενώ αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση της επίσημης ιστοσελίδας και μετονομασίας της στο σωστό koroivosbc.gr., στο φιλόδοξο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που θα αφορά παιδιά ηλικίας από 8­12 ετών, με άξονες δράσης τον αθλητισμό, τον πολιτισμό της Ηλείας και την σωστή διατροφή από τα προϊόντα της Ηλειακής γης, το «Κοροιβίων Άθλος» που είναι συνέχεια του βραβευμένου προγράμματος «Σουτ… από την περιφέρεια», καθώς και σε πολλά ακόμη θέματα.

Γιώργος Χαλβατζάκης : «Μια πόλη, μια ομάδα»
Από την πλευρά του ο κ. Χαλβατζάκης στάθηκε και αυτός στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Κόροιβος να «πρωταγωνιστεί» στο Ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ο Κόροιβος πρέπει να έχει την στήριξη των φιλάθλων και τον χορηγών του, για να μπορέσει να φτάσει εκεί που πραγματικά του αξίζει. Πως θα βοηθήσετε την ομάδα; Πηγαίνοντας στο γήπεδο, αγοράζοντας διαρκείας και όσοι έχετε μια μικρή οικονομική δυνατότητα να δώσετε μια χορηγία, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και η ομάδα να πάει καλά. Εμείς σαν ΕΣΑΚΕ θα βοηθήσουμε με τις χορηγίες που έχουμε, αλλά πάνω απ’ όλα ο Κόροιβος χρειάζεται εσάς», ενώ στάθηκε και στην ανάγκη να προχωρήσει ο αθλητικός τουρισμός ειδικότερα στην επαρχεία, αφού μέσω αυτού μια ομάδα σε μια πόλη μεσαίου μεγέθους. μπορεί να είναι αυτάρκης οικονομικά, αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει.
«Μια πόλη, μια ομάδα» είναι το σύνθημα που πρέπει να υπάρχει σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ.