Μέσω ανακοίνωσης η διοίκηση της ΚΑΕ Κόροιβος επισημαίνει πως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής στην Α2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόθεση της διοίκησης, είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στην Α1. Οι άνθρωποι του Κοροίβου, μάλιστα, προχωράνε ήδη τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και όλα δείχνουν ότι τα βρήκαν με τον Νίκο Παπανικολόπουλο και ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ντίνου Καλαμπάκου θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Κόροιβος:

«Η ΚΑΕ Κόροιβος ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η συμμετοχή της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας είναι οριστική και αμετάκλητη, όπως επίσης η απόφαση και ο στόχος να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αντάξιο της ιστορίας και της διαδρομής του συλλόγου.

Δε συρόμαστε πίσω από γεγονότα και εξελίξεις, αλλά εμείς οι ίδιοι σχεδιάζουμε το μέλλον της ομάδας μας.

Οι συζητήσεις για τον προγραμματισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και συνεχίζονται και σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.»

Αγωνίζεται με μορφή Α.Ε.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθούν ορισμένα πράγματα. Η Α2 κατηγορία του μπάσκετ, διέπεται από ένα ερμαφρόδιτο καθεστώς. Οι ομάδες που υποβιβάζονται από την Α1, αγωνίζονται υποχρεωτικά σαν ΚΑΕ, με επαγγελματικά συμβόλαια, για ένα χρόνο. Στη συνέχεια, μπορούν να αγωνιστούν με ημιεπαγγελματικό καθεστώς, δηλαδή σαν ΤΑΚ. Και τέλος, υπάρχει και η τρίτη κατηγορία, για τις ομάδες που ανεβαίνουν από τη Β΄ Εθνική, οι οποίες δύνανται να αγωνιστούν σαν ερασιτεχνικά σωματεία. Ο Κόροιβος, υπάγεται στην πρώτη κατηγορία. Για ένα χρόνο τουλάχιστον να λειτουργεί ως Α.Ε. Βεβαίως, στόχος των ιθυνόντων της ομάδας δεν είναι να συμβεί αυτό μόνο για ένα χρόνο, αλλά και για περισσότερο, καθώς ο στόχος θα είναι η επάνοδος στη Basket League. Όλα τα παραπάνω, έρχονται σε μια συνέχεια τόσο της ανακοίνωσης της επόμενης μέρας του υποβιβασμού, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα είμαστε παρόντες στην Α2», όσο βεβαίως και η σημερινή ανακοίνωση, η οποία επαναλαμβάνει ουσιαστικά ότι η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στην Α2 και μάλιστα με τον πήχη ψηλά, αφού εκ των πραγμάτων, σε ένα απαιτητικό και με πολλά έξοδα, χωρίς σημαντικά έσοδα Πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2, δεν μπορεί για τον Κόροιβο να υπάρχει άλλος στόχος από το να είναι πρωταγωνιστής.