Ο Ρόμπερτ Λόουερι εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στον Κόροιβο και παράλληλα έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους αγαπημένους της κερκίδας. Η παρουσία του στην τηλεόραση ήταν αναπόφευκτη. Οικοδεσπότης ο Γιώργος Αστερής στην εκπομπή “ΩΡΑ για ΣΠΟΡ” της ΟΡΤ…

Ο Αμερικανός αρχισκόρερ των “κυανόλευκων” έκλεψε την παράσταση με την αυθεντικότητα που τον διακρίνει και τον αυθόρμητο χαρακτήρα του. Απάντησε στα πάντα χωρίς υπεκφυγές, “κερδίζοντας” και τους τηλεθεατές. Σημαντική ήταν η συμβολή του Βασίλη Μπαζού, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέα.

“Είμαι ενθουσιασμένος από την παρουσία μου στον Κόροιβο. Συνεργάζομαι πολύ καλά με τους συμπαίκτες μου εντός παρκέ και περνάμε καλά ακόμα και έξω από το γήπεδο. Η ζωή στην πόλη είναι όμορφη, όλοι είναι φιλικοί μας και μου αρέσει να ζω εδώ. Εξάλλου, δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που προτιμάει τα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι οπαδοί της ομάδας στηρίζουν την ομάδα και δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα. Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι το γήπεδο είναι γεμάτο και αυτό μας δίνει φτερά στα πόδια”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Λόουερι, ο οποίος δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Χάρη Μαρκόπουλο: “Είναι ένας πολύ ικανός προπονητής, με γνώσεις και ταλέντο που δουλεύει σκληρά για να βγάζουμε καλή εικόνα στο γήπεδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συνεργάζομαι μαζί του και είμαι σίγουρος πως θα φτάσει πολύ ψηλά”.

Ερωτηθείς για τα επικείμενα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, έδειξε πως δεν φοβάται: “Περιμένω με ανυπομονησία αυτούς τους αγώνες. Θα έχω για πρώτη φορά να παίξω αντίπαλος με δύο τόσο μεγάλες της Ευρωλίγκα. Σίγουρα θα είναι τα φαβορί, όμως αν παρουσιάσουμε την εικόνα που μπορούμε, έχουμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη”.

Για το αν θα ήθελε να παραμείνει και τη νέα σεζόν στον Κόροιβο ανέφερε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες που έχω συναντήσει, καθώς και από τη συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας και του κόσμου. Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Όταν τελειώσει η χρονιά και ολοκληρωθεί θα αποφασίσω για το μέλλον μου. Προς το παρόν με νοιάζει να εκπληρώσουμε τους στόχους μας”.

Μόλις του ζητήθηκε να σχολιάσει τη ζωή του και ποιες είναι οι προτεραιότητές του, ήταν απόλυτος: “Η κόρη μου, Αβάνα, είναι η ζωή μου. Τα πάντα για μένα! Έχω γυναίκα και δεν ψάχνω για κάτι άλλο. Εξάλλου, προτεραιότητές μου είναι η οικογένειά μου και να παίζω μπάσκετ σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο”.

Δεν παρέλειψε να λύσει και το μυστήριο: γιατί βγάζει τη μπλούζα του μετά από τα παιχνίδια: “Ο λόγος είναι συγκεκριμένος. Μετά από κάθε αγώνα βγάζω την μπλούζα μου, γονατίζω και προσεύχομαι. Είναι μια συνήθεια που έχω και δεν την αλλάζω”.

Κλείνοντας μίλησε για τη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας: “Είναι φανταστικοί. Τους αγαπάω και είμασυυε τυχεροί που τους έχουμε στο πλευρό μας. Η κίνησή μου να τους ξεσηκώνω είναι αυθόρμητη. Γενικότερα μ΄αρέσει να μαι ο εαυτός μου και να κάνω ό,τι μου βγαίνει. Έτσι είμαι και δεν θα αλλάξω”.