Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την ποίους επέλεξε στην κορυφαία πεντάδα και ποιον καλύτερο προπονητή.

1)Καυκής Παναγιώτης (Δούκας) [16 π., 2/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4 ριμπ., 4 ασίστ, 1.231 tendex]

Δείχνει να έχει βρει την δεύτερη του νιότη στον Δούκα, με τον Σάββα Συμεωνίδη να τον διαχειρίζεται άψογα, και τον 36χρονο γκαρντ να έχει βρει τον ρόλο του. Στο παιχνίδι με το Παγκράτι, και με το σκορ στο 54-51 πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 8 πόντους σε ένα δίλεπτο έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να φτάσει στο 2/2 στο πρωτάθλημα, ενώ είχε και το υψηλότερο tendex στην αγωνιστική.

2)Τότσιος Κώστας (Ηρακλής) [19 π., 5/7 βολές, 4/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3 ριμπ., 2 ασίστ)

Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ αλλά και σε αριθμό συμμετοχών στην Α2 Ανδρών, δείχνοντας στους νεότερους πως δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά η θέληση και η καλή ζωή. Στα 38 του χρόνια αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στο πρώτο διπλό του Ηρακλή στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να περνάει νικηφόρα από την Τρίπολη.

3)Κόκκαλης Νίκος (Εθνικός) [27 π., 9/10 βολές, 3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασίστ]

Στην Α2 Ανδρών επέστρεψε ο ποιοτικός σκόρερ Νίκος Κόκκαλης μετά το περσινό του πέρασμα από τον πρωταθλητή της Β’ Εθνικής, Πανιώνιο, του οποίου ήταν ο πρώτος σκόρερ. Στο παιχνίδι με το Ψυχικό ο 31χρονος έμπειρος γκαρντ έκανε «μαγικά» πράγματα, πετυχαίνοντας 27 πόντους με ένα buzzer beater τρίποντο στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου.

4)Διαμαντόπουλος Σπύρος (Αμύντας) [22 π., 7/7 βολές, 3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7 ριμπ., 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο, 1.028 tendex]

Μετά από 4 χρόνια ο 33χρονος φόργουορντ επέστρεψε στην Α2 Ανδρών, κάνοντας την ανάποδη πορεία, καθώς μετά την Α1 και την 7ετή παρουσία του στην Κηφισιά, βρέθηκε στον Αμύντα και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η πρώτη του χρονιά στον Υμηττό ήταν σεζόν προσαρμογής όπου άρχισε να εξελίσσεται από ένα παίκτη ρόλου σε ηγέτη, και έτσι στην περσινή θριαμβευτική πορεία των «πορτοκαλί» προς την άνοδο ήταν ο πρώτος της σκόρερ αλλά και ριμπάουντερ. Αυτό έκανε και στην πρώτη νίκη του Αμύντα στο πρωτάθλημα της Α2, έχοντας 22 πόντους, σπάζοντας το tendex με μια αψεγάδιαστη εφάνιση.

5)Κακαρούδης Κώστας (Φάρος Κερατσινίου) [19 π, 3/3 βολές, 5/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπ.]

Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, Κώστας Κακαρούδης, αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Φάρου στη νέα εποχή του, με τον 33χρονο αθλητή να επιστρέφει στην Α2 Ανδρών μετά την σεζόν 2010-11 όταν και αγωνίστηκε στους Ίκαρους Σερρών. Στο παιχνίδι με τον ανταγωνιστικό Αίολο Αστακού ο Σερραίος πάουερ φόργουορντ ήταν απολαυστικός, έχοντας 19 καθοριστικούς πόντους, βοηθώντας τα μέγιστα, την ίδια ώρα που ήταν εκτός Σκορδίλης, Λιακόπουλος και Μπατής.

Προπονητής

Αβραάμ Παπαδόπουλος (ΑΕ Λάρισας)

Επιλέξαμε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ο οποίος εκτός από το μεγάλο διπλό της ΑΕ Λάρισας στον Χολαργό, και το 2/2 στο πρωτάθλημα, αποτελεί ορόσημο για το μπάσκετ των «βυσσινί», και στο πρόσωπο του θέλαμε να δώσουμε έμφαση σε όλο το ρόστερ, το οποίο είναι MVP της 2ης αγωνιστικής. Ο Παπαδόπουος ανέλαβε την ομάδα όταν αυτή υποβιβάστηκε μετά την διάσπαση των τριών συλλόγων της Λάρισας το 2009-10 από την Α1, θέλοντας να την κρατήσει ζωντανή. Έτσι, το 2010 την ανέλαβε στην Α2 τοπική κατηγορία της Θεσσαλίας, καταφέρνοντας να περάσει την φιλοσοφία του, και σταδιακά, χτίζοντας ένα βασικό κορμό να την ανεβάσει 4 κατηγορίες μέσα σε 6 χρόνια φέρνοντας την στην Α2, και έχοντας βάλε την σφραγίδα του. Και όλα αυτά χωρίς μεγάλα μπάτζετ, και με προσεγμένες και στοχευμένες επιλογές παικτών.