Το Πειραιώτικο ντέρμπι… ντύθηκε στα “κυανόλευκα” με τον Εθνικό να είναι ο μεγάλος νικητής κόντρα στον Φάρο. Οι πρωτοπόροι συνέχισαν με δύσκολες αλλά σημαντικές νίκες, ενώ βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Αρκαδικός. Έτσι οι κορυφαίοι της 24ης αγωνιστικής στην Α2 σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Το μέτρημα με τις… αποδράσεις του Ηρακλή έχει χαθεί φέτος. Ο “Γηραιός” κατάφερε να φύγει νικητής και από το Ηράκλειο με τη… γνωστή αγωνία και δυσκολία. Όσο όμως έχει τον πολύπειρο γκαρντ σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση δεν έχει να φοβάται τίποτα. Στη Κρήτη το κοντέρ του “Γκάγκα” έγραψε 17 πόντους (4/6 β., 2/3 διπ., 3/6 τριπ.), 3 ριμπ., 1 ασ. και 2 κλ.

2. Ράιτ Λάανε: Νίκη γοήτρου αλλά και ουσίας πανηγύρισε ο Εθνικός στο Πειραιώτικο ντέρμπι με τον Φάρο Κερατσινίου. Ο 24χρονος Εσθονός γκαρντ συνέχισε τις… υψηλές πτήσεις, δικαιώνοντας πλήρως τους “κυανόλευκους” που τον εμπιστευτήκαν φέτος, προσθέτοντας ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του με 18 πόντους (9/9 β., 3/3 διπ., 1/2 τριπ.), 3 ριμπ. και 2 ασ.

3. Ανδρέας Κανονίδης: Ο Δούκας δυσκολεύτηκε να “λυγίσει” τη σθεναρή αντίσταση του Αμύντα και ίσως να μην τα είχε καταφέρει εάν δεν έβρισκε ενέργεια και λύσεις στην επίθεση από τον χαρισματικό φόργουορντ. Με 15 πόντους (2/2 β., 2/4 διπ., 3/5 τριπ.), 6 ριμπ., 3 ας. 2 κλ., “ξεκόλλησε” την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία και τη βοήθησε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

4. Αβραάμ Καλλινικίδης: Δια… πυρός και σιδήρου πέρασε από τη Λάρισα ο Χολαργός και κατάφερε να επικρατήσει του ΓΣΛ χάρη και στην εξαιρετική παρουσία του πολύπειρου φόργουορντ που σε 18 λεπτά ήταν αποτελεσματικός και ουσιαστικός. Απολογισμός του: 16 π. (3/4 β., 5/7 διπ., 1/2 τριπ.), 3 ριμπ., και 822 μονάδες στη σύστημα αξιολόγησης.

5. Ευθύμης Τσακαλέρης: Ο Αρκαδικός ανέπνευσε βαθμολογικά με την άνετη νίκη επί της Καβάλας. Ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ με τις πολλές παραστάσεις από τη Basket League, ήταν καθοριστικός! Πέτυχε double double σε 26 λεπτά συμμετοχής (14 π. με 4/5 διπ., 2/4 τριπ., 10 ριμπ.), στη καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Προπονητής της αγωνιστικής – Βαγγέλης Βλάχος

Η φετινή πορεία του Εθνικού είναι άξια θαυμασμού καθώς με μικρό μπάτζετ και νεαρά κυρίως παιδιά έχει χτίσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που όχι μόνο εξασφαλίζει άνετα τη παραμονή που ήταν ο αρχικός του στόχος, αλλά… βλέπει ακόμη και πλέι οφ. Η συμβολή του… μπαρουτοκαπνισμένου τεχνικού σε αυτή την επιτυχία είναι πολύ μεγάλη. Η χθεσινή μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Φάρο Κερατσινίου πιστώνεται στον Βαγγέλη Βλάχο, έναν από τους καλύτερους προπονητές της κατηγορίας, ο οποίος έδεσε “κόμπο” τον ισχυρό αντίπαλο και έβαλε… φρένο στο σερί των εννέα νικών του. Η συνεργασία του με τον Εθνικό αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει γνώση και μεράκι τα πάντα γίνονται, ακόμη και νίκες επί διπλάσιων και τριπλάσιων μπάτζετ!