Το Αγρίνιο το προηγούμενο Σάββατο ήταν πολύ αποτελεσματικό στο δεύτερο μέρος απέναντι στον Χ. Τρικούπη και κατάφερε να επικρατήσει στο γειτονικό ντέρμπι, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την “δειλή”, αλλά σταθερή του βαθμολογική αναρρίχηση και παράλληλα να κάνει το 1-1 στις αναμετρήσεις με το σύνολο του Μούτσιου, ένα στοιχείο, το οποίο μπορεί να παίξει ρόλο σε πιθανό συναπάντημα των δύο ομάδων στα play – out. Πάντως πέρα από αυτό το θετικό αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε ότι ο οργανισμός της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σε αρκετά καλό φεγγάρι, αφού μετρά τρεις νίκες στα πέντε τελευταία του παιχνίδια (εξαιρείται η αναμέτρηση με την Καβάλα, που διακόπηκε).

Το συγκρότημα του Στέφανου Πέρκου σε αυτήν την πεντάδα αγώνων έχει καταφέρει να διατηρήσει την έδρα του αλώβητη, κάτι  το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό, αφού οι ομάδες που στοχεύουν στην σωτηρία βασίζονται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στα εντός των τειχών αποτελέσματα. Μάλιστα οι νίκες που έχει σημειώσει ο ΑΟΑ σε αυτό το χρονικό διάστημα που θέσαμε είναι κομβικής σημασίας, αφού πέρα του Χ. Τρικούπη έχει “λυγίσει” τον Αμύντα σε ένα παιχνίδι, που είχε τον χαρακτήρα πρόωρου τελικού αλλά και το μέχρι πρότινος πρώτο Μαρούσι.

Παράλληλα μία κοινή συνισταμένη αυτών των πολύ σημαντικών ροζ φύλλων είναι η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Αγρινιωτών, η οποία περιορίζει τα επιθετικά ατού των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να τους κρατά πολύ χαμηλά στο σκορ. Για την ακρίβεια το Αγρίνιο περιόρισε στους 70 πόντους το Μαρούσι, στους 67 τον Αμύντα και στους 59 το Μεσολόγγι, επομένως ο μέσος όρος του παθητικού τους ξεπερνά μετά βίας τους 65 πόντους. Αν ρίξουμε μία ματιά και στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια , που έδωσαν οι Αιτωλοακαρνάνες στο “Μιχάλης Κούσης” τότε θα διαπιστώσουμε ότι όταν περιορίζουν τους αντιπάλους τους κάτω από τους 70 πόντους (Καβάλα 64, Σχηματάρι 66) φτάνουν είτε εύκολα είτε δύσκολα στον στόχο τους, ενώ όταν δέχονται πάνω από 70 (ΦΕΑ 79, Μεγαρίδα 81 (στην παράταση), Τρίτων 85) τότε δεν τα καταφέρνουν.

Έτσι το συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι το Αγρίνιο στην άμυνα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για την νίκη, ενώ τα εντός έδρας παιχνίδια με τις προικισμένες επιθετικά ομάδες όπως το Ψυχικό, η Ελευθερούπολη και ο Πανερυθραϊκός θα αποτελέσουν ένα σημαντικό crash test και θα  δείξουν το αν η λειτουργία του στα μετόπισθεν μπορεί να παραμείνει στα ίδια πολύ υψηλά επίπεδα. Τέλος το ζητούμενο για το σύνολο του Στέφανου Πέρκου είναι να δείχνει το ίδιο πρόσωπο και μακριά από το σπίτι της (κάτι που το κατάφερε σε ικανοποιητικό βαθμό απέναντι στον Κόροιβο, ο οποίος σημείωσε μόλις 71 πόντους), καθότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η βαθμολογική του συγκομιδή μακριά από το Αγρίνιο και την ίδια ώρα θα ανέβει περαιτέρω στην κατάταξη.