Το πρώτο του φιλικό μετά από δύο και παραπάνω εβδομάδες προετοιμασίας έδωσε το Αγρίνιο, το οποίο επιβλήθηκε με 70-56 του Αιόλου Αγυιάς εκτός έδρας. Οι ¨πράσινοι” πήραν αυτήν την άνετη νίκη, χάρις στο θυελλώδες σερί 23-4 στην τρίτη περίοδο, το οποίο μετέτρεψε το 29-33 του ημιχρόνου σε 33-56 υπέρ του οργανισμού της Αιτωλοακαρνανίας, που θα λάβει μέρος για τέταρτη διαδοχική χρονιά στην Α2.

Από την άλλη οι νεοφώτιστοι στην Β’ Εθνική έδειξαν πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο ιδιώς στο πρώτο μέρος, ενώ αν και βρέθηκαν στο -23 στην τρίτη περίοδο, δεν τα παράτησαν και μείωσαν μέχρι τους 14 πόντους. Τέλος να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Παπαδημητρίου αγωνίστηκε χωρίς δύο πάικτες, ενώ και το συγκρότημα του Καλαμπάκου είχε αρκετές απουσίες. Τέλος οι δύο ομάδες θα ανανέωσουν το ραντεβού τους σε τρεις εβδομάδες όταν και το Αγρίνιο διοργανώσει το διήμερο (24-25/9) το  τουρνουά “Μαργαρίτα Σαπλαούρα”, στο οποίο θα λάβει μέρος κι ο Αίολος για ακόμη μία σεζόν.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

“Νίκη στο πρώτο φιλικό για την ομάδα μας
Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου η ομάδα μας κέρδισε στο Δημοτικό Γήπεδο “Παναγίας Αλεξιώτισσας” τον Αίολο Αγυιάς με σκορ 70 – 56.
Η ομάδα μας που παρατάχθηκε με δύο απουσίες, όσες είχε και ο Αίολος, πήρε μικρό προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 33 – 29. Στο τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 23 – 4 η ομάδα μας ξέφυγε με διαφορά 23 πόντων και στο φινάλε οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά για το τελικό +14 υπέρ της ομάδας μας.
Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους του Αίολου Αγυιάς για τη φιλοξενία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 24 Σεπτεμβρίου, όπου θα υποδεχτούμε την ομάδα της Πάτρας στο ΔΑΚ Αγρινίου στα πλαίσια του τουρνουά “Μαργαρίτα Σαπλαούρα”.